PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : GEDCOM-tiedoston tiedot siististi Word dokumenttiin?


mattik
07.10.08, 18:46
Mikä on paras tapa siirtää PhpGedView:n gedcom tiedoston tiedot Word dokumenttiin sellaisessa muodossa, että se kelpaisi painettuun sukukirjaan?

kaila
07.10.08, 20:16
Mikä on paras tapa siirtää PhpGedView:n gedcom tiedoston tiedot Word dokumenttiin sellaisessa muodossa, että se kelpaisi painettuun sukukirjaan?

Koska kyselet tätä Sukuohjelmisto palstalla niin haluat varmaan tietää miten se hoidetaan Sukuohjelmistolla?

Lue Gedcom tiedosto komennolla Tiedosto - Tuo - GEDCOM Sukuohjelmiston tietokannaksi.

Oletan että haluat tehdä jälkipolviraportin Wordillä.

Sukuohjelmistossa valitset tietokantanäytöstä kantaisän hiiren oikealla napilla. Valitse avautuvasta valikosta Raportit. Valitse lehti Raporttien asetukset. Laita sukupolvien lkm = 99. Paina OK.

Tämän jälkeen käynnistä Word. Siellä Tiedosto - Uusi - Genealog (.dot)

Valikosta Sukuohjelmisto voit ensin muokata Asetuksia ja lopuksi Jälkipolviraportti. Siellä valitset Sukuohjelmistolla tekemäsi tietokanta ja avautuvassa ikkunassa paina kantaisän nimeä ja lopuksi paina OK.

Word luo sinulle jälkipolviraportin.

terveisin
Kaarle Kaila

http://www.sukuohjelmisto.fi

mattik
07.10.08, 21:58
Kiitos! Ohjeet vaikuttavat selviltä.
Koska meillä on käytössä PhpGedView, jonka avulla tietoja voi päivittää netin kautta, emme tarvitsisi ohjelmaa muuten kuin tietojen saamiseksi Word dokumenttiin.
Voisiko ohjelman lainata jostakin?
Tai olisiko mahdollista, että joku tekisi dokumentin puolestani, jos lähetän gedcom tiedoston. Homma tulee tehtäväksi luultavasti pari, kolme kertaa, koska tuskin kaikki tiedot tulevat kerralla oikein. Pieni rahallinen korvaus on tietysti paikallaan.
Toivottavasti tämä ei ärsytä Sukukirjaohjelman käyttäjiä. Lohdutukseksi voin sanoa, että se voittaa PhpGedViewn ainakin tässä tietojen tulostushommassa.