PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Mistä apua kysymykseen Keravasta -20-luvulla?


Vaeltaja
10.07.21, 11:17
Tietääkö joku vinkata, miten voisin selvittää seuraavan ongelman: Äitini ja toinen enoni ovat käyneet keskikoulua Keravalla vuosina 1927-29 (kevät), kun muu perhe asui vielä Haminassa. Koska lapset olivat alaikäisiä (äiti 14-16-vuotias ja eno 15-17-vuotias), heitä ei merkitty Keravalla kirkonkirjoihin. Mutta jossain he ovat majailleet, muualla kuin "veneen alla". Olen kysynyt Keravan kaupungilta, turhaan. Hamina ei tiedä mitään, koska virallisesti lapset asuivat Haminassa. Mutta koulutodistukset osoittavat muuta. Hamina-Kerava on liian pitkä jokapäiväinen koulumatka. Mistä vielä kannattaa kysellä?

Pähkäilee Vaeltaja
eli mirja V. :confused:

KRH
10.07.21, 18:10
Onko tämä tuttu?
http://www.yksityiskoulut.fi/yksityiskoulujenmatrikkeli/keravan.htm

Vaeltaja
11.07.21, 06:29
Eipä ole. Tutustun asiaan tarkemmin aamiaisen jälkeen.
Iso kiitos!

Mirja V. :)

raimoensio
11.07.21, 20:17
Yleensähän majoituttiin sukulaisissa, kaukaisetkin kelpasivat (maksua vastaan). Mutta sitten oli sellaisia oppilaskoteja, usein vanhoja leskiä, jotka majoittivat useita maaseudun koululaisia. Tällaisia oli ainakin Porissa 1800-luvulla ja varmaan myöhemminkin. Digitoidusta sanomalehtiarkistosta (kaikki lehdet 30-luvun loppuun)

https://digi.kansalliskirjasto.fi/etusivu

saattaa löytyä ilmoituksia majoituksen tarjoajista esim. syksyisin ennen kuin koulut alkoivat. Pitää vain etsiä se lehti mitä keravalaiset lukivat.
Luulisin lisäksi, että tilapäisetkin majoittamiset olisi pitänyt ilmoittaa poliisilaitokselle.

Vaeltaja
12.07.21, 03:37
Hei Raimo,

Joukkovoima pelaa. Nuo lehdet saan luultavasti helposti selville. Ei niitä tusinaa enempää voi olla. :rolleyes: Kiitos vinkistä. :D:

Mirja V.