PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Euran nimismies Renvall


Pekka Hiltunen
18.05.21, 09:47
Mitähän tiedetään Euran nimismies Renvallista? Käsittääkseni hän oli Halikon nimismiehen veli. Lappi Tl:n seppä Erik Ekin yksi lapsista käytti Lapista Hinnerjoelle muutettuaan Renvall-nimeä. A.o. sopii kyllä seppä Ekin lapsikatraaseen, kun on keskivaiheilla ja lapsilla on noin 2v ikäerot. Kun kenenkään muun ei sisarussarjassa tiedetä milloinkaan käyttäneen Renvall-nimeä, olen päätynyt pitämään mahdollisena esim kälyn tyttären aviotonta poikaa, josta on maksettu ruokko pojan adoptoimiseksi perheeseen. Nyt aivan viime aikoina on selvittelemäni suvun jäsen saanut dna-osumia seudulta ja jopa k.o. nimeä käyttävän henkilön.
Olen aiemmin muitta mutkitta sijoittanut Hinnerjoen muuttokirjassa nähtävän "smeden Eks sonin" Halikon nimismiehen äpäräpojaksi, mutta Eurajoen ja lähistön dna-mätshit puhuvat muuta.
Tiedän, että Lappi Tl:n kirjat ovat palaneet eikä Eurasta ole laadittu maallikon harrastuksiin soveltuvaa SAY:a, eikä nimismies ole osunut silmiin kirkonkirjoistakaan - eikä tästä kai olisi iloakaan, kun äitiä etsitään. Seuran digitoitu materiaali varmaan antaisi viitteitä, mutta näin vanha koira ei opi uusia temppuja - jollei ole pakko, kun ei kyseessä ole edes oma, vaan tuttavan suku.

PH