Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Vanhat rikoskirjat -> Saako nähdä?
Koitan auttaa ystävääni selvittämään sukulaisen rippikirjaan 1880-luvulla merkittyä rikosta (Rik:Kirj:Lehti), mutta ko. srk:n kirkkoherra vastasi näin:
"Väestörekisterikeskus on Väestökirja-asetuksen 56b §:n perusteella tehnyt 22.7.1986 päätöksen rikosrekisterimerkintöjen poistamisesta väestörekisteristä. Se tarkoittaa sitä, että kirkonkirjoihin liittyvistä rikosmerkinnöistä ei voi antaa tietoja."
Onko todellakin näin :confused:
Esimerkki
Sukulaisella oli rippikirjassa merkintä: "dömd 16/8 1878 fr.olaga näring".
Tapaus oli mennyt hoviin ja mainittiin helsingiläisessä lehdessä. Sitä kautta selostus löytyi Helsingin hovioikeuden arkistosta.
Käsittääkseni seurakunnilla on kirjava käytäntö mitä tietoja antavat ja mitä eivät. Helsinki ei anna tietoa esimerkiksi muuttotodistuksista, joillakin seurakunnilla ne on digitoitu kaikkien nähtäville.
Löytyisikö digitoiduissa lehdissä tai suoraan raastuvan/hovin arkistoista lisätietoa.
t. MeMo
Anteroinen
01.07.21, 02:03
Missään mielessä mikään tieto 1880-luvulta ei ole tietosuojalain piirissä. Kaikki vastaavat arkistot ovat julkisia maakunta-arkistoissa. Viestille on minusta kaksi tulkintaa
1) Seurakunta noudattaa jotakin ikivanhaa lausumaa 1980-luvulta niinkuin "100 vuotta sitten" tarkoittaisi nimeen omaan 1986 vuodesta sata vuotta taaksepäin.
2) Seurakunta on tulkinnut aikanaan tämän rikosrekisterien poistamisen väestörekisteristä siten, että he ovat hävittäneet kyseiset kirjat.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.