PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Hiskiin useamman maakunnan valinta?


JanneM
21.01.21, 15:45
Onko mahdollista saada Hiskiin useamman maakunnan valinta? Ongelma on, että esim. maakunnan rajalla olevan seurakunnan henkilöstä täytyy tehdä sama haku uudestaan naapurimaakunnan puolelta, mikäli tapahtumaa ei löydy omasta maakunnasta (toivoen että henkilö on naapurimaakunnasta). Myös koko Suomen valitsemalla haku tietenkin onnistuu, mutta siitä massasta (lähi)seurakuntien hakutulosten katseleminen on erittäin hankalaa.

t. Janne Markkula

JHissa
21.01.21, 16:40
Hiskissä voit valita myös useamman seurakunnan haun, jonka voi tehdä valitsemalla aloitus
https://hiski.genealogia.fi/hiski/es1sg?fi
sivulta useampi seurakunta pitämällä Ctrl-nappi pohjassa.

JanneM
21.01.21, 17:25
Näin poimin maakunnan sisällä, nyt kun vielä saisi poimittua kaksi maakuntaa.

t. Janne

Julle
21.01.21, 21:16
< Onko mahdollista saada Hiskiin useamman maakunnan valinta? Ongelma on, että esim. maakunnan rajalla olevan seurakunnan henkilöstä täytyy tehdä sama haku uudestaan naapurimaakunnan puolelta, mikäli tapahtumaa ei löydy omasta maakunnasta (toivoen että henkilö on naapurimaakunnasta). Myös koko Suomen valitsemalla haku tietenkin onnistuu, mutta siitä massasta (lähi)seurakuntien hakutulosten katseleminen on erittäin hankalaa.
>
Ei millään pahalla, mutta noin 97 % tuon ongelman ratkaisee yleensä se, kun otat mukaan seurakunnan naapuriseurakunnat!

Kokeile, jos et usko!

Juha
22.01.21, 10:32
Täältä löytyvät seuran opastusvideot HisKin suhteen:


https://youtube.com/playlist?list=PL85CCcKETzydBNxvqAYZT_i42um1IgtwT

Seija Randell
09.03.21, 21:38
Nimenomaan naapuriseurakunnilla monta kertaa löytää vihkimiset ja muut. Mutta naapuriseurakuntien valinnassa on välillä hiukan ongelmaa, eli ei aina ihan loogista ole ja siis pitää itse katsoa, mitkä seurakunnat tulevat mukaan.
Mutta kaiken kaikkiaan HisKi on loistava hakuväline. Ilman sitä olisi aika huono homma, vaikka toki lisääkin sinne toivoisi. No, jokainen tässä voisi...