PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Vääpeli Carl Fredrik Hartman


Vellu
02.12.20, 15:00
Polveudun vääpeli Carl Fredrik Hartmanin pojasta Eurasta kotoisin olevasta vääpeli Christoffer Regard Hartmanista ja hänen vaimostaan kappalaisen tytär Sofia Gammalista. Olisi mielenkiintoista tietää enemmän näistä henkilöistä, erityisesti Carlista ja hänen sukujuuristaan. Omaanko kenties samat esi-isät kuin aatelinen Haartman-suku?

Vellu
11.12.20, 11:08
Sain selville, että vääpeli Carl Fredrik Hartman oli kapteeni Christoffer Hartmanin (s. 1693 Narva) poika. Hän syntyi 26.5.1722 Undersåkerissa Ruotsissa ja kuoli 29.5.1749 Helsingissä. Olisi mielenkiintoista tietää, kuoliko hän kenties Viaporin linnoitustöissä, jotka aloitettiin 1748. Miksi muuten hän olisi mennyt Eurasta Helsinkiin tuohon aikoihin?

Porissa 7.3.1682 menee naimisiin kornetti Christoffer Hartman ja ilmeisesti hän taasen oli em. Christofferin isä. Aatelinen von Haartman -suku polveutuu juuri porilaisista Hartmaneista, mutta millä perusteella Bergholmin sukukirjassa sanotaan näin: "Kornetti tuskin oli Porin Hartmaneita. Kenties hän oli balttilaista alkuperää."