PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Olisiko ketään ystävällistä, joka auttaisi!


einontytar
07.11.20, 00:21
Hei!


Olisikohan ketään ystävällistä, jolla olisi mahdollisuus katsoa mahdollisesti

vuoden 1943 joulukuun lehdistä kuolemaan liittyvää tietoa. Jos löytyy, niin pyydän ystävällisesti ottamaan yhteyttä yksityisviestillä lisätietoja varten. Kysyn tätä näin, koska minulla ei itselläni ole mahdollisuutta päästä noita lehtiä selaamaan edes digitaalisesti.

Wiljami
08.12.20, 16:32
Helpottaisi etsimistä, jos kertoisit mistä lehdistä kannattaisi etsiä tai tapahtumapaikkakin auttaisi. Jos mahdollista, esiintyvät henkilönimet hakusanoina myös täsmentäisivät hakua.

einontytar
08.12.20, 17:42
Laitoin yksityisviestin.

Wiljami
13.12.20, 22:57
kansalliskirjaston digitaaliset aineistot sisältävät laajan tietokannan, joista hakusanoilla pyrin merkintöjä etsimään. Etsinnässäni en ikävä kyllä onnistunut saamaan tulosta. Alla linkki kyseiseen tiedostoon.


https://digi.kansalliskirjasto.fi/search?formats=NEWSPAPER

Aulanko Vesa
14.12.20, 10:30
tuoreemmat tiedot, eli vuoden 1929 jälkeen ilmestyneet, eivät ole vapaasti katseltavissa. alla kopiota kirjaston tietosivulta

<h2>Tekijänoikeudet</h2>Mihin vuoteen asti lehtiä on saatavilla tässä verkkopalvelussa?

Kaikki lehdet 31.12.1929 asti ovat vapaassa verkkokäytössä. Sitä myöhemmät ovat luettavissa vapaakappalekirjastoissa. Vuotta 1930 ja sitä uudempaa aineistoa ei toistaiseksi aseteta vapaaseen käyttöön. Yksittäisiä uudempia lehtien vuosikertoja digitoidaan ja avataan yhteistyökumppaneiden tukemana. Tuoreempia aineistoja voi lukea Suomen vapaakappalekirjastoissa (https://www.kansalliskirjasto.fi/vapaakappaletoimisto#Palvelunkuvausjaohjeet-Vapaakappalekirjastot).

Vapaakappalekirjastot

Suomessa on kuusi vapaakappalekirjastoa:

Kansalliskirjasto (http://www.kansalliskirjasto.fi/)
Turun yliopiston kirjasto (http://kirjasto.utu.fi/)
Jyväskylän yliopiston kirjasto (https://kirjasto.jyu.fi/etusivu?set_language=fi)
Åbo Akademin kirjasto (http://www.abo.fi/bibliotek/)
Oulun yliopiston kirjasto (http://www.kirjasto.oulu.fi/)
Itä-Suomen yliopiston kirjasto (http://www.uef.fi/kirjasto)

einontytar
14.12.20, 11:42
Juu! Tuo digiarkisto on kyllä minulle tuttu. Minulla ei ole mahdollisuutta vapaakappalekirjastoihin päästä, eikä mahdollisuutta katsoa aineistoa filmeillä, siksi kysyin, josko kenelläkään olisi mahdollisuutta auttaa ja katsoa, josko tietoa löytyisi ja mahdollisesti välittää tieto minulle.

Hyvää Joulunaikaa kaikille!

Pekka Sukeva
14.12.20, 12:23
Kyllä sanomalehtiä on arkistoitu kirjastoihin 1980-luvullekin esim Helsingin Sanomat, Satakunnan Kansa yms. Niitä pääsee katsomaan. Kysy kirjastosta mitä lehtiä heiltä löytyy.

einontytar
14.12.20, 14:32
Kyllä kyllä. Minulla vain ei ole mahdollisuutta päästä kirjastoon.
Eipä tässä mitään. Täytyy katsastaa muita mahdollisuuksia mahdollisen
tiedon löytämiseen.