PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Y-haplojen esihistoriaa


Pekka Hiltunen
28.10.20, 11:18
Jokainen Y-testin teettänyt on kai saanut kartan, josta suunniilleen ilmenee eri haplojen eriytyminen ja kulkeutuminen Euroopassa ja Aasiassa (ja Pohjois-Amerikassa Alaskan "inuiitit" mukaan lukien). Tässä on tuore artikkeli aiheeseen liittyen:
https://www.timesofisrael.com/early-...-africa-study/ (https://www.timesofisrael.com/early-humans-used-a-green-levant-as-a-stepping-stone-out-of-africa-study/)

Amerikkalaisen DNA-firman teksteissä alkuperäisellä pohjoisamerikkalaisella tarkoitetaan "inkkareita", mutta yleensä on mukana "inuiitti-verta", joka voi tulla Alaskasta - tai sitten samojedeilta ja saamelaisilta... - Ja niillä "inkkareilla" oli jo Keskiajalla seassa frankki-kalastajien- ja turkiskauppiaitten genetiikkaa Quebecin alueella jo ennen Amerikan (ja uusien sukupuolitautien) "löytämistä" silloin kun Kolumbus uskoi löytäneensä Intian ja maapallon oikeaa kokoaan kaksi koilmannesta pienemmäksi.
PH

Pekka Hiltunen
07.11.20, 14:38
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2020/10/19/prisma-eurooppa-ihmisen-alkukoti-uudet-arkeologiset-luuloydot-paljastavat


Jännittävää!
PH

Jouni Kaleva
07.11.20, 17:43
Toden totta, hienoja antropologian uutisia!