PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Aika kaukana, mutta silti lähellä


Pekka Hiltunen
19.08.20, 16:57
Tässä taidetaan olla Y-DNA:n varhaisimmissa tunnetussa erkaantumiskohdissa, josta jotkut DNA-testejä tekevistä fiemoista osaavat piirtää kartalle erinäisiä reiitteja:
https://www.timesofisrael.com/1st-complete-strontium-isotope-map-of-israel-tracks-ancient-human-migration/
Kerrotaan, että neanderthalilainen ja nykyihminen asuttivat Carmel-vuoren rinteitä sen eri puolilla. Puuttumatta enempää graniometriaan tai muihinkaan ihmisiä jaotteleviin menetelmiin tai "rodunjalostukseen" täytyy todeta, että pisin näkemäni pää eli kallo oli Tel Avivissa eräällä pikaruokaa myyvällä paikallisella, mutta suurin koskaan näkemäni pää TA:n yliopiston lääkiksen vaiheilla liikkuneella professorilla, jolla ei varmaankaan ollut hydrokefalusta eli "vesipäätä", minkä saatoin jo edeltä käsin todeta naisopiskelijoitten lantioista yo:n portaissa... Kuitenkin omissa mätscheissäni piti aikoinaan ykkössijaa Ukrainanjuut. henkilö, jolla oli "neanderthalilaista" vain 2%, kunnes epäilemättä tunnetuista syistä p.o. firma lopetti prosenttien ilmaisemisen - siirtyen sekvenssilukumäärään. - Itse olin prosenteissa pohjalukemissa, mutta myöhemmin jaksojen lukumäärässä kärkikolmanneksessa. Mitähän tämäkin kertonee? Ja kuinka väestön DNA-rakenne muuttuu maapallon väkiluvun noustessa maksimiinsa v. 2080-90, jolloin esim. Afrikan manner on jokseenkin elinkelvoton ilmaston lämpötilan kohoamisen seurauksena.
Historia taitaa tässäkin toistaa itseään.
PH