PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Martta Kattainen Iisalmesta


Isoisoäitiä etsimässä
27.06.20, 07:17
Etsin tietoa mummoni äidistä ja tämän suvusta. Hän kuoli mummoni ollessa lapsi/vauva, eikä mummo koskaan puhunut hänestä tai tästä sukuhaarasta meille. Tiedän vain, että Martta Kattainen meni naimisiin Aatu Ahosen kanssa Iisalmessa. Hääkuvan takana lukee päivämäärä 7.10.1930. Mummoni syntyi 30-luvun puolivälissä, joten Martta on kuollut tuohon aikaan. En tiedä voinko kirjoittaa mummostani enempää tietoja, koska hänen syntymästään on alle 100 vuotta. En ihan ymmärtänyt ohjeita. Voiko näillä tiedoilla lähteä jo etsimään jotain.

Lisäksi olen valokuvista päätellyt, että Martalla oli pikkuveli ja heidän äitinsä on mahdollisesti asunut nuorempana Kiuruvedellä.

Pekka Sukeva
27.06.20, 13:10
Kiuruveden kastetuista 1900-1915 ei löydy sopivaa Marttaa.

Isoisoäitiä etsimässä
27.06.20, 13:36
Kiitos tiedosta. En oikeastaan ole enää varma siitä kirjoitetaanko sukunimi Kattainen vai Katainen. Muutamassa valokuvassa lukee Kattainen ja yhdessä Katainen. Omaan vauvakirjaani on isoisoäidiksi merkitty Martta Kattainen. Lisäksi löytyy kuva nuoresta miehestä, jonka taakse on kirjoitettu värssy veljen muistoa kunnioittaen ja kuva on lähetetty Äiti/Neiti (en saa tekstistä selvää) Mari Kattaiselle. Paikaksi laitettu Iisalmi ja Nahkurijääskeläinen. En ymmärrä mitä tämä ”Nahkurijääskeläinen” tarkoittaa. Tätä valokuvaa olen pohtinut jo pitkään. Olisiko kuvassa Martan veli ja Martta on lähettänyt sen äidilleen jonka nimi on Mari Kattainen vai onko joku lähettänyt kuvan Martalle, jonka oikea nimi/lempinimi on Mari.

Pekka Sukeva
27.06.20, 14:11
Ehkä olisi helpoin tapa päästä käsiksi mummusi vanhempiin, on lähettää kysely Iisalmen seurakuntaa.


Jos sinulla on vihkiaika ja nimet sekä mummusi syntymäaika niin näillä tiedoilla pitäisi löytyä. Kyselylle tulee vähän hintaa, mutta se helpottaa etsimistä.


Kannattaa ensin soittaa Iisalmelle