PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Anna Sophia von Baer


tkukkonen
26.05.20, 20:15
http://hiski.genealogia.fi/hiski/fq4czx?en+0618+kastetut+498

Vaikuttaa siltä, että Jacob von Weyrauchilla on tässä toinen etunimi virheellinen. Kun en pääse tarkistamaan asiaa alkuperäisestä, oletan että kyseessä on epäselvän tekstin virheellinen luku, samoin Wegrauch on väärin luettu Weyrauch. Siis otaksun, että kyseessä onkin Jacob Johan, joka juuri tuona ajankohtana oli sekä brigadier että ritari. Johan Henrich von Weyrauch oli Virossa vaikuttava henkilö, mutta ajankohta ei sovi eikä oikein paikkakaan.

Sen vuoksi uskoisin, että Jacob Johan von Weyrauchin puoliso on ollut Anna Sophia von Baer. Hän on kuollut ilmeisesti ennen miestään, joka kuoli v 1831. Tämän ajankohdan saksalaisen seurakunnan kirjat ovat jossain toistaiseksi selvittämättömässä paikassa, eikä henkikirja osoita miehen nimen ohella puolisosta muuta kuin "mh" ja iän.

Tietysti olisi ensisijassa hyvä saada mainitulle avioliitolle vahvistusta, mutta kaikki muutkin tiedot Anna Sophia van Baerista ja mahdollisesta lähisuvusta ovat tervetulleita!