PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Puolisotiedot SukuJutut-ohjelmassa


Teuvo Ikonen
15.05.20, 12:34
Haluaisin jälkipolvitulostuksessa näkyviin myös puolisoiden esipolviin kuuluvien henkilöiden kummitiedot. En ole onnistunut löytämään tarvittavia asetuksia.

willegusta
15.05.20, 17:00
vastaan vaikka tämä ei kuuluisi tänne suku forumiin,

kun menet sukujutut ohjelmassa kohtaan tulosta , jälkipolvet niin sitten aukeaa sivu jonka vasemmassa reunassa on vaihtoehtoja mitä voi valita , sieltä löytyy myös vastaus kysymykseen

willegusta
16.05.20, 06:31
korjaus edelliseen ,

tulosta , jälkipolvet , sukukirja jonka jälkeen aukeaa sivu jossa vasemmassa reunassa valikko mitä haluaa tulostaa

Teuvo Ikonen
16.05.20, 08:38
Kysymykseni koski siis SukuJutut-tulostuksessa puolison esipolvien kummitietoja, jotka eivät näy tulostuksessa vaikka ne on tallennettu asianmukaiseen kenttään.
Hyvässä sukutututkimuksessa kaikki tiedot tallennetaan. Esimerkiksi kummitiedot kertovat hyvin monesta asiasta.
Liitetiedostona esimerkki esille ottamastani ongelmasta. Siitä käy ilmi, että puolison esipolvien kummitiedot eivät näy tulostuksessa vaikka tiedot on tallennettu ko. kenttään.
Halusin ottaa tämän asian esille täällä Suku Forumissa ennen yhteydenottamista ko. ohjelman valmistajaan.

liisa.ahonen
17.05.20, 05:27
Sukukirjatulostuksessa ei näytä olevan lisävalinnoissakaan mahdollisuutta ottaa kummeja mukaan. Ehkä se apu löytyisi Seinäjoelta.

Julle
17.05.20, 09:49
< Sukukirjatulostuksessa ei näytä olevan lisävalinnoissakaan mahdollisuutta ottaa kummeja mukaan. Ehkä se apu löytyisi Seinäjoelta. >

Niin, eivät ne mielestäni ole edes sukukirjan standardiin sisältyviä tietojakaan, vaikka kyllä ne voitaneen liittää samalla tavalla kuin lapset yksilöivällä tunnisteella henkilön kastetietoihin. Mutta silloin olisi myös lisättävä hautaustietoihin myös omaiset. GEDCOM ei mielestäni tunne kummeja.
Sukututkimuksessa kummitiedot voivat olla hyviä vihjeitä, mutta sukuun ja sukukirjaan ne ovat mielestäni joutavia.

Ajatellen

Teuvo Ikonen
17.05.20, 11:52
Olen kanssasi erimieltä. Kummitiedoista voidaan tehdä monenlaisia johtopäätöksiä kastetapahtumasta ym. Olen pitänyt vuosien saatossa runsaassa 10 kansalaisopistossa noin 70 sukututkimuskurssia ja korostanut aina hyvään sukututkimukseen kuuluvana asiana kaikkien tietojen ja lähdeviitteiden kirjaamista. Tämän opin sain sukututkimuksen opettajakoulutuksessa. Jokainen voi tietenkin valita millä tarkkuuden tasolla tutkimustaan tekee.

Pekka Hiltunen
22.05.20, 16:21
Minä en ole kanssasi eri mieltä. Nyt on niin, ettei SSHY ole digitoinut kummitietoja, jollei ole ollut kastettujen kirjaa. Samoin on HisKi:n kohdalla Poria ja ehkä joitain muita pitäjiä lukuun ottamatta, missä kummit luetellaan jopa HisKissä. On siis itse vaivauduttava tutkimaan syntyneitten & kastettujen kirjoja kummien selvittelemiseksi. Kopiot kirjoista ja syntyneistä kummeineen ovat sentään saatavilla kovan työnteon jälkeen, mistä kiitos kaikille vapaaehtoisille! Nytt vain täytyisi ottaa selkoa niistä ehkä 1700-luvun käsialoista (mikä on kuin aapisen keppikirjaimet verrattuna 1600-luvun saksalaistyyliseen tekstiin...)
PH