PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kajander-sukunimen alkuperä?


Kajander
21.09.08, 23:52
Olisiko tietoa Kajander-sukunimen alkuperästä? Onko se johdettu samantapaisesta sukunimestä Cajander? Entä onko nimi esim. tullut Suomeen Ruotsin puolelta eli onko se syntyjään ruotsalainen vai onko se niitä suomalaisia sukunimiä jotka on vain keksitty esim. paikkakunnan mukaan, esim. Kajaani tulisi ensimmäisenä mieleen. Toisaalta pientä tutkimusta tehneenä olen huomannut että jonkin verran Kajander-nimisiä on myös ruotsinkielisissä suomalaisissa eli ei taida täysin suomalaista alkuperää kuitenkaan olla?

Heikki Koskela
22.09.08, 07:14
Eräät tietoähteet arvelevat Cajanderia kirjoitetun milloin C:llä milloin K:lla. Yksi vaihoehto saattaisi olla Kainu-niminen kylä Askaisissa. Monasti kouluun siirtyvät oppilaat saivat (ottivat) uuden sukunimen, joka jäi sitten suvun nimeksi (Bergholm).

Tapani Kovalaine
22.09.08, 07:54
Wikipedian mukaan Kajander on suomalainen suku. Suomessa oli vuonna 1970 noin 1200 Kajanderia. Viipurilaisen Simon Kaijasen poika Kristian otti koulutielle lähdettyään sukunimen Kajander ja siirtyi sittemmin nimimuotoon Cajander. Hän toimi Parikkalassa kirkkoherrana 1724 alkaen. Muitakin sukuhaaroja löytynee.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Cajander

JaskaS
22.09.08, 08:12
Yksinkertainen tarkistus HisKistä löytää vihityistä runsaasti Kajander/Cajander-sukunimistä eri puolilta Suomea kaikissa kuviteltavissa olevissa ammateissa. Taitaa olla aika monta toisistaan riippumatonta sukua :eek:
HisKi-haku yhdistää Cajanderit ja Kajanderit.

HisKi (http://hiski.genealogia.fi/hiski?fi) - Kaikista - Vihityt - Miehen sukunimi: Kajander
Seurakunnista löytyi yhteensä 300 tapahtumaa.

HisKi (http://hiski.genealogia.fi/hiski?fi) - Kaikista - Vihityt - Vaimon sukunimi: Kajander
Seurakunnista löytyi yhteensä 211 tapahtumaa.

:) Jaska