PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Hjelman/Hielman suku


Susanne Ripsomaa
02.05.20, 18:56
Tästä suvusta oli tehty joku sukuselvitys. Tietääkö kukaan missä ja miten sitä pääsisi lukemaan?

Tapani Kovalaine
02.05.20, 19:20
Kun kirjoittaa sukunimen Hjelman kastettuja koskevaan Hiskin hakukenttään, niin koko maasta löytyy oitis 67 Hjelman -nimiosumaa.

Sukuselvitys -sana kirjoitetaan usein kirkonkirjaan sen merkiksi, ettei kyseisessä seurakunnassa tarvitse moneen kertaan tehdä samaa hommaa uudelleen. Seurakunnat tallettavat tekemänsä isotöiset sukuselvitykset omaan mappiinsa ja sieltä ne sitten löytyvät. Jos tulee uusi tilaus, niin voidaan ehkä muutama uudempi tieto päivittää ja hups, sukuselvitys on valmis.

Niinpä kysymys kuuluu: missä tuommoinen maininta on ollut, että on tehty sukuselvitys?

Bodniemi37
03.05.20, 07:21
Tästä suvusta oli tehty joku sukuselvitys. Tietääkö kukaan missä ja miten sitä pääsisi lukemaan?

Uusi sukukirja. III / toimituskunta Gunnar Soininen et al. Suomen sukututkimusseuran julkaisuja (SSJ) 20 (1952–70) sisältää selvityksen myös suvusta Hjelmman, Heilimo. Kirja taitaa olla lainattavissa, sitten kun kirjastot jälleen toimivat normaalisti, aika monesta kunnan- ja kaupunginkirjastosta. Jollei kirjaa ole käyttämässäsi kirjastossa, voit saada sen kaukolainaksi muualta.

Nopeimmin pääset tutustumaan nyt etsimääsi sukuselvitykseen, kun ostat kirjan vaikkapa Sukututkimusseuran ylläpitämästä Sukututkijan verkkokaupasta, https://kauppa.genealogia.fi/

Sinun täytyy luoda itsellesi tunnus (linkki Oma tili) päästäksesi tekemään ostoksia verkkokaupassa.

Terveisin,

Susanne Ripsomaa
03.05.20, 12:59
Hei Riitta! Kiitoksia. Juuri tätä tietoa etsin. Jos kirjastot aukeavat muutaman viikon kuluttua, koitan onneani ensin sieltä. :)


Hei Tapani! Eteläpohjalaiset juuret 2/2017 numerossa, Haarattaren haaroja artikkelissa, Matti Lehtiön kirjoittamana mainitaan, että heistä on tehty sukuselvitys. Tai sitten sekoitan termit.