PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Peter Nousiaisen jälkeläiset Nousealan kylästä Valkjärveltä


Nousiainen84
20.09.08, 19:06
Kaipailisin lisätietoja koskien sukuani Nousiaisia Valkjärven Nousealan kylästä. Vielä tarkemmin tietoa Peter Nousiaisen (synt. n.1738) ja hänen puolisonsa Brigetla Narvaisen (s.n.1742) jälkeläisistä. Olen löytänyt Hiskin ja mormoonien familysearchin kautta jotakin tietoa, mutta erityisesti vuosilta 1700-1750 sekä 1800-1900 puuttuu vielä paljon henkilöitä jotka olisi mukava saada selville (syntymäaika,mahd. puolison nimi, lapset ja asuinpaikka). Odotan saavani tietoa erityisesti Peterin vanhemmista,isovanhemmista ja sisaruksista.

Suvun myöhemmistä vaiheistakin olisi mukava kuulla, sen verran tiedän että isoisoisäni Simo Pekonpoika Nousiainen muutti 1800-luvun lopulla Valkjärveltä Kivennavalle, hänen jälkeläisistään Heikki Simonpoika Nousiainen avioitui Hilma Heikintytär Leppäsen kanssa ja he muuttivat Terijoelle, jossa syntyivät Hilja Maria, isoisäni Toivo, Aili ja Onni.
Mikäli joku tietää suvun vaiheista tai on tehnyt jo tutkimusta kyseisestä suvusta, niin voisiko ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla tai vastata tänne palstalle?

Julle
21.09.08, 19:26
<Kaipailisin lisätietoja koskien sukuani Nousiaisia Valkjärven Nousealan kylästä. >

< Mikäli joku tietää suvun vaiheista tai on tehnyt jo tutkimusta kyseisestä suvusta, niin voisiko ottaa minuun yhteyttä sähköpostilla tai vastata tänne palstalle? >

Hei!

Kannattaisi tutkia ainakin tämä lähde:
Juuret Valkjärven Nousealassa, s. 16-17:


Ensimmäiset asukkaat

Ensimmäisen kerran Äyräpään kihlakunnan kylät ja talot lueteltiin isännän tarkkuudella 1550-luvulla. Nousealan talot, jotka vielä tuolloin luettiin Kivennavan taloihin kuuluviksi, mainitaan ensimmäisen kerran vuonna 1559 tehdyssä ns. mål-mittauksen luettelossa. Nousealassa oli tuolloin kaikkiaan kuusi veroa maksavaa taloa:

Juntti Nousiainen (1/2 veroa)
Klemetti Nousiainen (1/8 veroa)
Paavo Nousiainen (1/4 veroa)
Olli Savolainen (1/8 veroa)
Kauppi Nousiainen (1/2 veroa)
Kauppi Nousiainen (1/2 veroa)

- - - Kymmenen vuotta myöhemmin Nousealan taloluku on pudonnut viiteen. Kauppi Nousiainen oli kadonnut ja tilalle tullut Jussi Nousiainen. Olli Savolaisen tilalle oli puolestaan tullut Antti Huurinainen. ---

Minkä aikanaan löysin Nousiaisten alkulähteitä etsiessäni eri puolilta Suomea. Tämä kuitenkin liittynee Kerimäen Nousiaisiin (arvaus), ei Pielaveden Sulkavan (Kiuruveden) Nouisiaisiin, joista itse olen lähtöisin. En ole ainakaan löytänyt yhteyttä Nousealaan? Mutta jos ilmenee, niin otathan yhteyttä!

Onnea tutkimuksiin!

Nousiainen84
21.09.08, 22:59
Minulta löytyy sekä Juuret Valkjärven Nousealassa että Muistojen Kujasilla- kirja, enkä ole löytänyt niistä ainakaan vielä mitään tietoa sukuni juurista ja vaiheista, joten lisätietoa kaivataan edelleen.