PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Poikkeusaikoja eletään


joukon66
22.03.20, 11:47
Ihmeestipä tämä Suku Forum on hiljentynyt viime aikoina. Ei kai kokoontumiskielto koske tätä paikkaa? Ei kai virus leviä täältä?

Ihmetteleepi
Jouko:rolleyes:

Julle
22.03.20, 14:54
< Ihmeestipä tämä Suku Forum on hiljentynyt viime aikoina. Ei kai kokoontumiskielto koske tätä paikkaa? Ei kai virus leviä täältä?
>
Kas Kaima, kun minä en ole huomannut muutosta, kun olen lukenut kaikki uudet päivittäin! Se kokoontumiskielto voi kyllä tulla koskemaan tätäkin paikkaa, jos tietoliikenneyhteydet ruuhkautuvat ja käyvät liian hitaiksi! Kyllä ne toisenlaiset virukset voivat täältäkin levitä. Ja nyt tämän viestin lukemisen jälkeen, ole hyvä ja vedä parikymmentä senttiä sitä sähköpiuhaa itseesi päin, kun ei näytä minulta antavan periksi täältä päin yhtään sähkölinjoilla räiskyvien koronailmiöiden vuoksi!

Rauhallisia jatkoja

JouniK
23.03.20, 10:01
Poikkeukselliset olot vaativat poikkeuksellista huumoria.

Eräs huonokuuloinen emäntä meni lääkäriin, joka oli ilmeisesti eri murrealueelta. Lääkäri tutki ja totesi, että ”viirus vikkaa”.

Emäntä palasi kotiin ja valitti, että lääkäri oli hävytön ja otti kolme kymppiä.

Kuten koronaviruskin voi tehdä, emännän tauti meni keuhkoihin.

Emäntä kävi lääkärissä. Lääkäri tutki ja totesi: ”heikot keuhkot”.

Emäntä tuli kotiin ja kertoi, että lääkäri otti kolme kymppiä ja sanoi, että ”heikun keikun”.



(Nämä tarinat ovat alun perin jostain kansanperinnearkistosta, mutta en muista tarkemmin mistä.)

Väärinymmärtäminen voi olla koomista, mutta asioiden kirjaimellinen ymmärtäminen se vasta hauskaa onkin. Fingerporin Heimo oli kuullut ohjeen, että pitää yskiä hihaan. Kun häntä alkoi yskittää, hän syöksyi yskimään lähimmän vastaantulijan hihaan. Missään ei todellakaan sanota, että omaan hihaan.

Viruksia tulee ja menee, mutta huumori on aina kiusanamme. Se on vakava asia. Monille se aiheuttaa hengenahdistusta, joka voi pahimmillaan johtaa jopa kuolemaan, ainakin jos Veikko Huovista uskotaan.

tkukkonen
27.03.20, 17:55
Nyt on aika ja nyt on aikaa...

- viedä aloittamaani laajaa tutkimusta eteenpäin, mikä vaatii pitkiä istuntoja ja tunteja tunnin perään, että projekti jonain päivänä johtaisi julkaisuun.

Onneksi Viipurin maaseurakunnan kirjat ovat riittävän kattavasti digitoidut, jotta ei ole tarvetta hypätä arkistossa.

Istuinlihaksiahan tämä toki koettelee, ja vähän muitakin paikkoja kropasta.

Kun tekeminen ei ihan heti lopu, niin onpahan yksi harmi vähemmän.

ilkant
28.03.20, 16:59
Olisiko foorumin vakiokäyttäjät tutkimassa juuri digitoituja kirkonkirjoja. Ei ehdi kirjoittaa...

Minä sain "valmiiksi" yhden neljännesvuosisadan haaveen tutkia yhden au-lapsen äidin elämä ja jotain toiveikasta oli yhdessä toisessa saman sukunimisessä piiassa. No nyt on molempien elämät selvitelty talosta taloon aina kuolemaan asti. Sitä en saanut selville, ovatko he saman isän ja äidin tyttäriä vai eivät. Kirkonkirjoista hävisivät jäljet. Noin 14 sivua tuli tekstiä viitetietoineen. Olen tosi tyytyväinen.

Nyt korona-aikana on ollut muita kiireitä. Ehkä ehdin.. ehkä en.. tutkia lisää, mistä piiat ovat kotoisin. Lapsen isä on selvinnyt jo aiemmin - jopa geeneissä. Häntäkin voisi penkoa enemmän arkistolähteistä.

Antti Järvenpää
29.03.20, 21:00
Paljon puhutaan, että verkkoliikenne on lisääntynyt. Tämä koskenee nuorempaa sukupolvea, jotka katselevat netistä elokuvia ja sen sellaista HD tasolla.

Tämä meidän joukko ei taida hirveästi kuormittaa nettiä, mutta epäilen ainakin osan lähteneen korpiin evakkoon kuin ikään esivanhemmat vaaran uhatessa. Monessa evakkotuvassa ei taida olla kunnollista nettiä ja puhelimen matkadatan käyttäminenkin on ehkä hakusessa. Sitten jos on muutakin puuhaa, niin miksi roikkua netissä.

En tiedä sukufoorumin osalta, miten on käynyt, mutta muu varttuneemman väen sosiaalinen media on mielestäni hiljaisempi kuin aiemmin.