Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Ihmisen rääkkääminen????
Martta Niilontytär
11.03.20, 16:21
https://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=28033&pnum=224
lukeeko tässä Wilhon kohdalla sak. 79 ihmisen rääkkäämisestä....ja mitä muuta?
kyselee Eliina
Kyllä siinä niin lukee. Luultavasti kyse on tappelusta, näin ainakin niissä tapauksissa, jotka ovat tulleet vastaan. Saattaisi löytyä sanomalehdestäkin, mikäli on ollut isompi jupakka.
Muusta en saa selvää.
Tapani Kovalaine
11.03.20, 18:12
Pahoinpitelyyn tai törkeään pahoinpitelyyn syyllistyneitä rangaistiin, mutta kun nuo termit eivät vielä olleet päässeet rikoslakiin, niin tuomio tuli ihmisen rääkkäämisestä. Oikeuden pöytäkirjasta sitten näkee tarkemmin, mitä oli tapahtunut.
Martta Niilontytär
12.03.20, 10:19
Kiitos vastauksista. En ole koskaan aikaisemmin törmännyt tähän ilmaisuun, mutta oppia ikä kaikki. Eliina :)
Tapani Kovalaine
12.03.20, 17:34
Todellakin oppia ikä kaikki, sillä kukapa meistä olisi puoli vuotta sitten arvannut, että ihmisiä tullaan toden teolla rääkkäämään koronaviruksilla päättämällä matkustuskielloista ja isoista kokoontumisista. Toivottavasti vuotuiset sukututkimuspäivät voivat toteutua.
Kannattaa muistaa, että tuo outo termi rääkkääminen lienee tullut rikoslakiin yhtä jalkaa eläinten rääkkäämisen kanssa. Eikös vaan olekin meille yhä ittestään selvää puhua eläinrääkkäyksestä?
Suomen kieli kehittyy jatkuvasti ja muistuu mieleen kun täkäläisen sukututkimusyhdistyksen kokouksessa piti luentoa kokenut ja sukututkimuksesta hyvin perillä oleva lääkäri. Esitelmän aiheena olivat kuolinsyytiedot. Lääkäri kertoi että 1700-luvulla varsin usein läheisten ihmisten kuolinsyyt, jotka isännät kirkkoherralle kertoivat kirjoihin pantaviksi, olivat kotieläinten, lehmien ja hevosten kuolinsyiden kuvajaisia, ähky, vetotauti, pistos, jne.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.