PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : "Suomen suurin sukukirja" Taivalkoskella


ttulkki
21.02.20, 20:38
Onko kukaan teistä päässyt paikan päällä tutkimaan tätä valtavaa sukukirjaa?
https://www.kaleva.fi/uutiset/pohjois-suomi/suomen-suurin-sukukirja-julkaistaan-taivalkoskella/367752/

Millainen se on? Onko paino kenties nykypolvissa? Onko sukujen alkuperästä uutta tietoa vai perustuuko se vanhempiin tutkimuksiin? Onko kirjaan merkitty hyödyllisiä lähdeviitteitä? Lyhyesti sanoen, mitä on odotettavissa jos siitä on kiinnostunut? Teosta tuskin saa kaukolainaan, joten sitä suuremmalla syyllä kiinnostaa, millainen kirja oikein luonteeltaan on.

Leevi A
21.02.20, 21:24
Joskus vuosia sitten jossakin näin tämän kirjan ja pääsin vähän selaamaankin. Uteliaisuuttani katsoin yhden melko lähisukulaisen tiedot. Siinä ainakin meni sukujohto pieleen ja pahasti. Huomautin tekijälle, mutta ei noteerannut mitenkään. Muuta en asiasta enkä kirjasta tiedä.

Muutenkin näistä valmiista sukukirjoista on paha löytää virheetöntä, yhtä tosin epäilen. Yhdessäkin moniosaisessa muutaman, olikohan Marian, tarina jatkuu toisessa taulussa toisella paikkakunnalla noin 65 km:n päässä ja nimikin on muuttunut Kaisaksi. Syntymävuosikymmen on kyllä sama.

Sitten yksi paksu sukukirja jolle epäilevänä Tuomaksena tein ensin pistokokeina tarkastusta kirkonkirjoista, sitten aloitin ihan järjestään. Kun yhdeksäs A4 täyttyi, kyllästyin... Liika kiire mahdollisesti tekee huolimattomaksi? Ja löytyypä niitä virheitä silloin tällöin omistakin...