PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kiukaisten Laihian suku ja nettitiedot


virpinissila
30.01.20, 12:23
Tulee katseltua netistä tietoja suvuista, joista olen ollut tekemässä Genos-artikkeleita. Artikkelien tietoja kun käytetään varsin huolettomasti, ties kenen ja mistä kopioimana. Nyt Kiukaisten Laihiaa… https://www.geni.com/people/Eric-Maantila/6000000013100506722

Esim. Erik Thomaksenpojan isännyys Kiukaisten Panelian Mattilassa ja Maantilassa vaati varsin tarkkaa voudintilien haravointia, muistaakseni kylvö- ja karjaluetteloita ym. (kts. Genos 4/2008), ei selviä SAY:sta, jota tässä ihmetellään.

Lisäksi tässä on yhdistetty kaksi Laihian Thomas Mattsinpojan eri avioliittoista syntynyttä samannimistä Erik Thomaksenpoikaa samaksi henkilöksi, vaikka alkuperäislähteissä selvästi sanotaan heidän olevan velipuolia ja toisen olevan Paneliasta ja toisen Niinijoensuusta. Tässä yksi lisälähde, jota ei ole Genos-artikkelissa 4/2008 (siinä muita lähteitä) http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=3847214 KA Loimaan käräjät 11.-15.12.1640: 92v. Niinijoensuun Erik Thomaksenpojan velipuolen sanotaan olevan Eurajoen Paneliasta. Panelian asiat käsiteltiin tänä aikana Eurajoen käräjillä! Muutakin varmaan, mutta en katsonut enempää, kun tästäkin kopiointien taso selvisi.

Samaan sukuryppässeen Panelian Mattilan kautta liittyvää Nakkilan Karesta en liioin katsonut sen kummemin, mutta pikasilmäyksellä sielläkin taisi olla sekamelska. Tästäkin alkuperäislähteisiin perustuva artikkeli Genoksessa 3/2014.

Ikuisuuskysymys tämä tietojen kopiointi ja käyttö sekä lähteiden merkintä!

Virpi Nissilä