PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Pyhäjoen ja Mannilan Erik Knutsson


mernis
18.01.20, 18:25
Toin eräässä aiemmassa keskustelussa esiin käräjätietona, että Erik Knutsson Akko Honkilahden Mannilasta oli kotoisin Säkylän Pyhäjoen Mäkelästä. Se käy ilmi esimerkiksi tästä:

http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=3733422

Vaimon Margareta Clemetsdotterin alkuperä ei tuolloin selvinnyt. Tänään osui silmiin toinen tapaus ajalta 22.-23.22.1639 http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=3847045. Siinä Sorkkisten (Nahin) Clemet Jacobsson perää velkaansa Sonnan Urban Staffanssonilta. Juttuun on sekaantunut myös Pyhäjoen Knut Mattsson ( Mäkelä), jonka poika on ryhtynyt Clemet Jacobssonin vävyksi.

Say:n mukaan kyseinen poika Erik Knutsson löytyy Sorkkisten Nahilta ensin ratsumiehenä ja myöhemmin vävynä. SAY on kuitenkin tältä osin hieman sekava.

Mielestäni Erik Knutssonin vaimo olisi sitten Maria/Margareta Clemetsdotter ja pariskunta siirtyy suunnilleen 1650 Mannilan Akkon isäntäpariksi. Ellei sitten Pyhäjoen Mäkelässä ole kahta Erik nimistä poikaa, joilla molemmilla on Margareta Clemetsdotter -nimiset vaimot.