PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Kaisa Karttunen vv. 1670-1750


Suvunhakija
13.01.20, 21:35
Onko havaintoja Kaisa Karttusesta ja miehestään Juhosta? Kaisa lienee Karttulasta ja Juho =? Johan Raatikainen Rautalammilta.
Savon Tuomiokirjatietokannassa on päätös 18.6.1704 s. 210, josta käännös:
Koska Karttulasta oleva Paavo Karttunen oli kolme vuotta sitten ominut Kaisa Kartuttaren 8 naulan vetoisen kuparikattilan, jonka tämä oli pantannut Rautalammin pitäjän Haapamäen kylästä olevalle Maunu Raatikaiselle, koska Kartutar oli maksanut Karttuselle 9 kappaa viljaa maksuna oluesta, jonka hänen miehensä Juho Klemetinpoika oli häneltä juonut, Karttusen tulee mitä pikimmin palauttaa kattila Kartuttarelle ja maksaa sen lisäksi 24 killinkiä hopearahassa oikeudenkäyntikuluina. Linkki: https://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=13926&pnum=110.
Olisiko tämä Kaisan mies Juho Hirvilahden Mikko Klemetinpoika Raatikaisen poika Johan Michelson Radikain, joka sai haltuunsa tilan Kurolanlahdesta v. 1699 ja Henkikirjojen mukaan tila (Raatikkala) oli hänellä ainakin v:een 1711 saakka?
Ko. Johanin puolison nimeä en ole vielä muualta tunnistanut.
Em. päätöksessä Juhon maininta Klemetinpojaksi olisi näin ollen virheellinen. Klemetti on Haapamäen Maunun poika. Vai onkohan Klemetillä ollut myös Johan niminen poika?
Raatikaisten Suvunhakija kiittää mahdollisesta palautteestanne jo ennakkoon.