PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Nuutti Siekkisen elämänvaiheet?


eruppa
12.01.20, 18:49
Hyvät ryhmäläiset!

Onko joku onnistunut selvittämään Jyväskylän Vesangan itsellismiehen Nuutti Erkinpoika Siekkisen elämänvaiheita. Nuutti syntyi rippikirjan mukaan 1696 ja kuoli Oikarilan torpassa 8.9.1787. Nuutti eli Vesangan Siekkilässä vuodesta 1770 ja muutti Oikariseen 1782. Nuutin sisar Kristiina Erkintytär Siekkinen (noin 1680-1767) oli emäntänä Oikarisessa ja talollinen Nuutti Oikarisen vaimo. Nuutti lienee Siekkilän isännän Erkki Pertunpoika Siekkisen poika.

Olen vuosikymmeniä yrittänyt selvittää Nuutti Siekkisen elämänvaiheita,-tuloksetta. Ruotusotamiehenä en häntä ole löytänyt, mutta sotamiehetkin on mainittu rippikirjoissa, vaikkakaan ei henkikirjoissa. Yksi vaihtoehto olisi toimiminen merimiehenä, sellaisiakin Sisä-Suomessa oli. Mutta merimieskin oli kai jossakin kirjoilla. Nuutti ilmestyy vasta vanhuksena Siekkilään.Laukaan ensimmäisissä rippikirjoissa 1726-31 Nuutista ei näy jälkeäkään.

Nuutti Siekkinen on esi-isäni lukuisia reittejä. Hänen vaimonsa oli Kristiina Matintytär Parkkonen,(n. 1698-1781) Vesangan Yrjölästä.

ONKO TIETOA!!!