PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Aino Piiroisen (s.1898 Nurmes) vanhemmat?


Iikka2020
04.01.20, 12:31
Hei!

Mahtaisiko kenelläkään olla tietoa seuraavan henkilön vanhemmista:

Aino Tanskanen os. Piiroinen
Syntynyt Nurmeksessa
Syntymäaika 5.9.1898 (hautakivessä) tai 14.10.1898 (kelakortissa)
Kuollut: 6.11.1939 Joensuussa
Uskontokunta: evankelisluterilainen
Aviomies Heikki Tanskanen (s. 10.7.1898, k. 23.8.1965)

Maakunta-arkistojen mikrofilmit päättyvät Nurmeksen osalta sen verran aikaisin, että 1890-luvun syntyneistä ei oikein saa selvää eikä rippikirjoihinkaan vuosisadan lopun osalta ole merkattu vastasyntyneitä. Henkikirjoista sain selville noin kymmenen mahdollista vanhempaa, mutta niissäkään ei lasten nimiä ollut merkattuna. Eskil Piiran sukukirjaan ehdin tutustua joulun aikaan lyhyesti, mutta tuota nimeä ei tullut bongatuksi.

Kiitollisena otan vinkkejä vastaan, mikäli jollakulla olisi sattumalta tietoa Ainon vanhemmista ja miksei sisaristakin, joita tiedetään olevan ainakin yksi.

Tapani Kovalaine
04.01.20, 17:00
Digikuvassa 527 on vielä yksi Aino Piiroinen, s. 1898, Nurmeksen kylän talosta nro 3, jo tähän mennessä löydettyjen ehdokkaiden jatkoksi.

Digi 527, Nurmeksen mlk:n henkikirja vuodelta 1919, sivu 50, rivi 3:
http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=77228672

Iikka2020
04.01.20, 17:41
Kiitos paljon, tuota täytyy tutkailla tarkemmin!

Nimi näkyy kirjoitetun tuossa Aina, mutta voi olla tietysti ihan kirjoitusvirhe kun vuosiluku kumminkin täsmää hienosti. itse asiassa en tajunnut katsoa henkikirjoja noin kaukaa syntymävuodesta, mutta siellähän ne lasten nimet alkavat tietysti tulla näkyviin. Oppimiskäyrän alussa tässä sukututkimuksessa siis... :)

Tapani Kovalaine
04.01.20, 18:11
Koko ajan sukuja tutkittaessa ilmenee uutta ja ihmeellistä. Esimerkiksi minun isänäitini oli aina ja jatkuvasti, kuollessaankin ja hautakivessä, Aino, mutta kaikissa kirkonkirjoissa hänen etunimensä kohdalla lukee Aina.

Vasta sitten kun Nurmeksen seurakunnan syntyneiden luettelo saadaan vuodelta 1898 käyttöön, vasta sitten valkenee montako Aino tai Aina Piiroista Nurmeksessa tuona vuonna syntyi.

Pekka Hiltunen
11.01.20, 17:33
Koko ajan sukuja tutkittaessa ilmenee uutta ja ihmeellistä.
Joo, mäkin löysin tosi hyvän näköisen matchin tästä suvusta, mutta se kai oli pannut jonkun vanhan kuvan profiiliin... Olllaan samasta Venäjän- / Ukrainan-juutalaisesta sotilaasta lähtöisin. Oli kaikkein vähiten neanderthalilaista 23andMe:ssä aikoinaan (siis suomalaisista), kun vielä julkaisivat askhenaasisekvenssitkin. Sen tytön "ukko" eli isä oli hiukan vieläkin läheisempää sukua itselleni. Luulen, että oli sama ukranalaispoika ollut asiaa opiskelemassa, ensin pohjoisempana ja sitten ehkä karannut tsaarin armeijasta, kun armeija vetäytyi miehityksen jälkeen (juutalaisethan pääsivät jo Isovihan aikana assimiloitumaan Suomeen, kun maa miehityksen aikana sotilaallisessa mielessä oli osa Venäjää; Pikkuvihan aikana he käyttäytyivät paljon siistimmin). Omat sukuni siltä osin ovat rajoittuneet lounaisimpaan osaan maata. "Tintti" P. ei tosin taida liittyä välttämättä kovin läheisesti juuri tähän sukuhaaraan (?).

PH

Iikka2020
11.01.20, 18:37
""Tintti" P. ei tosin taida liittyä välttämättä kovin läheisesti juuri tähän sukuhaaraan (?)."

Mielenkiintoinen viesti, täytyy odotella kun aikanaan itsekin saa noita dna-tuloksia, josko auttaisi vähän selvittämään sukuhistoriaa. Tuosta Tintistä en osaa kyllä yhtään sanoa sillä tällä hetkellä selvittely tökkäisi tuohon, että Ainosta ei ole vanhempien tietoja. Sen verran lisää tietoa on tullut, että Hilkka niminen sisiko hänellä ainakin on ollut Nurmeksen suunnalla.


Saa nähdä josko Nurmeksen seurakunnasta ehtivät jossain vaiheessa vastata kyselyyni vanhemmista. Tuntuu olevan kova kiirus juuri nyt kun vuodenvaihteessa Nurmeksen ja Valtimon seurakunnat ovat yhdistyneet. Pääsisi sitten toivon mukaan eteenpäin.