Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Teisko perukirja ja perinnönjako
Mistä voisin löytää Teiskossa (Turun puoli) 28.12.1900 kuolleen Vähä-Tahlon tilan omistaneen henkilön jälkeen tehtyä perukirjaa ja sen jälkeen tehtyä perinnönjakokirjaa.
Kyselee LEMPI ptvoy*saunalahti.fi
Ei löydy vielä digitoituna netistä. Kopion voi tilata Kansallisarkistosta sivulta
https://astia.narc.fi/astiaUi/research_menu.php
Kiitos Riitta! Luulin, että perukirjat ko.ajalta olisivat jossain Maakunta-arkistossa.
Arkistolaitoksen sivuilta löytyy tällainen lupaava lauselma:
"Nykyään (2019) lähes kaikki Kansallisarkiston toimipaikoissa säilytettävät tuomiokuntien ja raastuvanoikeuksien perukirjat, jotka ovat vuotta 1919 vanhempia, on digitoitu. Tätä digitoitua aineistoa lisätään jatkuvasti Kansallisarkiston Digitaaliarkistoon. Kaupunginarkistoissa säilytettäviä perukirjoja ei ole Kansallisarkiston Digitaaliarkistossa. Myös ne kirkonarkistoissa olevat perukirjat, jotka eivät sisälly kirkonarkistojen digitoituihin asiakirjoihin, puuttuvat Digitaaliarkistosta." Jos siis tiedät tai saat selville, mihin tuomiokuntaan Teiskon Turun puoli tuolloin kuului, voit lähteä etsimään perukirjaa digitoituna kaikkein yksinkertaisimmin täältä: https://digihakemisto.appspot.com/
Lempi: Maakunta-arkistot sulautettiin Kansallisarkistoon vuonna 2017.
Essimi: Kuten edellä totesin, kysytyltä ajalta ei ole vielä Teiskon (kummankaan puolen) perukirjoja netissä. Kyse on Ruoveden tuomiokunnasta, josta puuttuvat mm. vuodet väliltä 1897-1906.
https://digihakemisto.appspot.com/index_sarja?sartun=399139.KA&atun=543.KA&amnimeke=Ruoveden+tuomiokunnan+arkisto+%28HMA%29&sarnimi=Ruoveden+tuomiokunnan+digitoidut+perukirja t
Ymmärsinkö nyt oikein. Perukirja olisi kuitenkin Kansallisarkistossa saatavissa vaikka sitä ei ole vielä netissä? Onkohan Kansallisarkistossa tai jossain muualla tämän perukirjan jälkeen tahty perinnönjakokirja?
Astia-verkkopalvelusta voi katsoa, mitä Kansallisarkistossa on. Sieltä löytyy esim. Ruoveden tuomiokunnan perukirjat 1900-luvun alkuvuosilta, joten niitä voi tilata. Kaikista kuolleista perukirjaa ei kuitenkaan löydy, ja joissakin tapauksissa se on tehty vasta vuosia kuoleman jälkeen. Tilaamalla asia selviää.
Jos perinnönjako on tehty heti perunkirjoituksen yhteydessä, samassa nipussa voi olla molemmat asiakirjat. Jos perintöön sisältyi kiinteistö, perinnönjaosta löytyy tietoa seuraavan lainhuudatuksen yhteydestä. Lainhuudot sisältyvät tuomiokunnan ilmoitusasioiden pöytäkirjoihin ja myös niitä voi tilata Kansallisarkistosta, jos ei vielä ole netissä.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2024, vBulletin Solutions Inc.