PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Toritun Kauppila ja Suurijärven Heimala


JouniK
02.12.19, 18:32
Juho Heikinpoika (Posti) Kauratteelta vaati syksyllä 1729 Erkki Sipinpojalta Kuhmoisten Suurijärveltä (Heimala) vaimonsa äidin perintöä. Juhon vaimo oli Aune Simontytär (s.n. 1682).

Samaan perintöön olivat osallisia myös:
Simo Ristonpoika Mattila Kellosalmi, vaimo Magdaleena Simontytär
Kustaa Heikinpoika Kaukela Alimmainen, vaimo Sohvi Simontytär
Johan Thorenius (Toritun Kauppilasta)

Kauppilassa oli Simo Sipinpoika, joka näyttää menneen naimisiin 1683. Hänen isänsä oli Sipi Yrjönpoika (k. 1723). Simon vaimosta tiedän vain etunimen Maria.

SAY:n mukaan Aune Simontytär oli kotona Kauppilassa 1707, Postissa vuodessa 1708. Näyttää siis siltä, että Aune, Sohvi ja Magdaleena olivat Kauppilan tyttäriä.

Miten Heimala tähän liittyy? Oliko Erkki Kauppilasta? Se olisi uutta, olen aiemmin hyvin hatarin perustein arvellut, että Erkki olisi Myysälästä. Tämä tuntuu kuitenkin oudolta, sillä olihan Simolla ja Marialla poikakin. Miten Marian perintöä olisi Erkille joutunut?

Vai onko kysymys vanhemmista asioista, oliko Marialla ja Erkillä perintö jaettavana (tai jäänyt aikanaan jakamatta)?

JouniK
05.12.19, 17:50
Marian isän nimi oli Heikki (tk 1733). Hän voisi olla Erkin vaimon sisar. Vaade olisi tuohon aikaan tietysti osoitettu perheen päälle. Eli ei tämä taida Erkin sukujuurien suhteen auttaa.