PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Amerikan kävijöitä


rautahe
15.09.08, 09:50
Oheisessa kuvassa on kaksi miestä. Kuva lienee otettu Yhdysvalloissa.
Kuvan oikeanpuoleinen henkilö on Juho Ihanainen, joka oli kotoisin Tuuloksesta ja lähti Kanadaan 1913 syksyllä ja sieltä Yhdysvaltoihin 1915 keväällä. Oikeanpuoleinen mies on tuntematon.

Kuvassa kiinnostaa oikeanpuolisen miehen henkilöllisyyden lisäksi se, että miehillä on hanskat käsissä ja kummallakin jokin rintamerkki rintapielessä.
Juhoa olen jäljittänyt Minnesotaan Silver Creek nimiselle paikalle Duluthista pohjoiseen ja vuoteen 1918 saakka. Sen jälkeen hänen liikkeistään ei ole havaintoa. Vanhempien sukulaisten mielipide on ollut se, että liekö mennyt Neuvostoliittoon. Voisivatko hanskat ja merkit liittyä sosialismiin, luin jostain, että Neuvostoliittoon menneillä oli punaiset hanskat käsissä. Kommentteja merkeistä ja hanskoista ja myös siitä, onko joku selvitellyt Neuvostoliittoon menneitä ja mitä lähteitä on ollut käytössä.

Eenokki
15.09.08, 18:52
Tuolta löytyy ainakin 1930 luvulla USA:sta Venäjälle menneitä

http://www.levonius.com/Laiho_List/Laiho_List.htm

KimmoK2
22.09.08, 13:08
Osaisikohan seuraavan listan toimittanut Heikki Koskela auttaa asiassa:

http://www.jarviradio.fi/sukukirjat/siirtolaisia/index.html

-kimmo-

Heikki Koskela
22.09.08, 13:39
Listaa tehdessäni minulla ei ole ollut esim. kuvia käytössäni, joten tunnistaminen pelkän kuvan perusteella on mahdotonta. Tekemässäni listassa olevat Amerikkaan muuttaneet ovat tulleet vastaan tehdessäni muita sukututkimuksia Järviseudulla ja osin Keksi-Suomessa. Olen vain ottanut erilleen siirtolaisiksi lähteneet ja heistä on syntynyt em. lista.

Listassa olevista lähtijöistä sen sijaan saattaa olla koneellani sukulaisia saatavilla (ei kuitenkaan kaikista).