PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : veljekset Petter ja Mårten Johansson-- hakuammuntaa


pirkko hagman
14.09.08, 11:03
Veljesparin sukutausta hakusessa- ollut jo vuosikymmeniä-- löytymättä.
Uusia etsijöitä ja tietäjiä tulee aina mukaan, joten yritänpä taas kerran.
Varsinainen silmätikku on PETTER Johansson, joka avioitui ilm. n. vna 1792 ( missä, ei Pyhtäällä ainakaan vih. luettelon perusteella) jolloin hänellä oli I ripilläkäynti Pyhtäällä vaimonsa EVA Johansdr. (Långan )s. 22.12.1767 Storkupis, kanssa. Tästä lähtien kohti nykypäivää pasmat ovat selvät!
Petter kuolee 4.4.1808 47- vuotiaana, josta laskien synt. vuotensa olisi n. 1760-61.

Petterillä on veli Mårten( perhetiedoista ja hän esiintyy mm. Petter- veljen lapsen kummina) jonka synt. vuodeksi on rk:hon merkitty 1762( ilman kk:tta ja pv.-määrää). Mårten avioituu26.3.1790 Haavistolta Pyhtäältä Eva Christina Hansdr:n kanssa.
Mårten on ollut merkinnöissäni elossa v.- 1820.
Juuri suorittamani HisKi-väijynnän tuloksena totean vna 1831 69- vuotiaana kuolleeksi Abborreforssilla passelin( synt. vuodeksi osuisi rk:n tarjoama 1762) Mårtenin.
Täytynee arkistossa seurata tuotakin rk:sta.
Hiskin tarjontaa seuraten olen löytänyt sekä Vehkalahdelta että Hauholta sopivat veljekset, mutta toive peräänkuuluttamani veljesparin löytymisestä osoittautui turhaksi näiden poikien avioituessa muualle tai kuoltua.

Joten löytyiskö sinun tietokannastasi tarkistamisen arvoisia velipoikia?
yst. harrastusterveisin Pirkko H:man