PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Euroopan "geenikartta" lehden jutussa...


admin
13.09.08, 00:38
http://graphics8.nytimes.com/images/misc/nytlogo153x23.gif


Luin Finlander forumissa että New York Times on julkaissut seuraavan artikkelin: (linkki (http://www.nytimes.com/2008/08/13/science/13visual.html?_r=3&em&oref=slogin&oref=slogin&oref=slogin))


"Biologists have constructed a genetic map of Europe showing the degree of relatedness between its various populations."

Enemmän samasta tutkimuksesta ja aiheesta mm. tässä (http://dienekes.blogspot.com/2008/08/500k-snp-europe-wide-study-of-genetic.html) ja tässä (http://strangemaps.wordpress.com/2008/08/18/306-the-genetic-map-of-europe/)

http://3.bp.blogspot.com/_ro2ijOk8JWc/SJ9PG9d6fCI/AAAAAAAAAHk/_8hqX4tEwaE/s1600/europevariation.jpg

Hasse

Kivinen
14.09.08, 08:21
Se on hyvin kiintoisa.

Olarra
14.09.08, 09:45
Kyllä vain, kiintoisa todellakin. Strange Maps sivustolla käyty keskustelu on yllättävän laadukasta ja Suomi hyvin esillä. Minusta kiinnostavin havainto oli esim. Irlannin ja Englannin samankaltaisuus - siis se, etteivät anglit, saksit ja normannit Englannissa olleet vääntäneet suurta eroa genetiikkaan. Tähänhän kiinnitettiin huomiota keskustelussakin. Suomen ruotsinkielisten samankaltaisuus suomenkielisten kanssahan onkin vanhastaan tuttu asia. Meidän kannalta todella harmillinen on tuo Viron ja balttien puuttuminen listalta. Puolan erilaisuuteen kiinnitettiin huomiota, kuva jää pakosta aukolliseksi Veikseliltä Narvajoelle ulottuvilta osin. Esim. vasarakirveskulttuurin aluehan ulottui Suomen länsiosiin ja etelärannikolle. Tutkimuksessa sekä Puola, että Suomi todettiin poikkeaviksi ja Baltia puuttui välistä... Kiintoisa olisi ollut myös Venäjä. Oliko slaavilaisvaikutus pohjoisessa yhtä ohut kuin germaanivaikutus Englannissa? Kyseessä olisi silloin lähinnä kulttuurillinen ja kielellinen muuntuminen. Tällöin Venäjän pohjoisosien geneettinen pohja voisi olla samankaltaista kuin meillä. Siis ei slaavilainen.
t. Olavi A.