PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Jälkipolvitauluista pdf?


Kaija Heiskanen
11.09.08, 14:51
Kaipaisin neuvoja Sukuohjelmiston jälkipolviraportin muuttamisesta pdf-muotoon, jotta voisin viedä aineiston sellaisenaan suoraan kirjapainoon. Löysin joitakin ohjeita Sukuohjelmiston sivuilta, mutta onko homma todella niin monimutkainen kuin siellä on kerrottu?

Make
11.09.08, 15:07
En tunne kaikkia sukuohjelmistoja, mutta jos käytössäsi olevalla saa taulut johonkin tulostettavaan muotoon, niin netissä on useita ilmaisia pdf-muotoon muuttavia ohjelmia. Itse käytän PDFCreatoria http://www.pdfforge.org/products/pdfcreator

Tuo - kuten monet muutkin vastaavat - toimii siten, että asentuu ikäänkuin tulostimeksi. Kun olet dokumentissasi ja haluat sen tulostaa (eli muuttaa pdf:ksi) valitset vain tulostimeksi PDFCreator ja sen jälkeen sinulle syntyy tallennettavaksi pdf-tiedosto, jonka voit sitten viedä kirjapainoon tai tulostaa itsellesi sitten "oikealla tulostimella".


Tajusinkohan kysymyksesi oikein :oo:

KirsiL
11.09.08, 15:31
Sukuohjelmistosta olen käyttänyt jotain vanhaa versiota vuosia sitten, joten uusimpiin en uskalla ottaa minäkään kantaa.

Samaa tarjoilen käyttöösi, kuin Make tuossa edellä, siis tulostusta pdf-tiedostoksi. Oletuksemme on, että jälkipolviraportti olisi mahdollista paperitulosteeksi saada suoraan Sukuohjelmiston omilla välineillä.
Toinen ilmainen ja ihan toimiva "virtuaalikirjoitin" on ollut Cute PDF Writer http://www.cutepdf.com/Products/CutePDF/writer.asp

TrueType-fonttiasetuksiin olen tälle "virtuaalikirjoittimelle" määritellyt erikoisfontteja käyttävissä tapauksissa (mm. nuottitulostuksissa ja koristetekstauksissa), että tulostaa TrueType-fontit "Download as Softfont (oletuksena oli Substitute with Device Font). Näin ovat asettelut säilyneet samanlaisina toisillakin koneilla katsottaessa.

niememat
11.09.08, 19:03
En tiedä millä sukuohjelmalla jälkipolvitauluja olet tekemässä ja mihin muotoon ne tallentuvat. Jos niitä voi käsitellä Windows Word-ohjelmalla voidaan niitä käsitellä myös Open Office tekstinkäsittelyohjelmalla, jossa tiedostot voidaan tallentaa pdf-muotoon.


Ohjelma on ilmainen ja löytyy osoitteesta


http://fi.openoffice.org/

kaila
12.09.08, 13:15
Kaipaisin neuvoja Sukuohjelmiston jälkipolviraportin muuttamisesta pdf-muotoon, jotta voisin viedä aineiston sellaisenaan suoraan kirjapainoon. Löysin joitakin ohjeita Sukuohjelmiston sivuilta, mutta onko homma todella niin monimutkainen kuin siellä on kerrottu?

Sukuohjelmistolle tein oman pdf-tulostuksen aikanaan mutta sen jälkeen on ilmaantunut ilmaisia pdf-mutoon tulostavia ohjelmia. Siksi tätä ohjelman omaa pdf-tulostusmallia en ole jatkokehittänyt.

Suosittelein PDF Creator ohjelmaa joka löytyy mm osoitteesta http://sourceforge.net/projects/pdfcreator/. Sivulla löytyy kohta download josta painamalla pääset lopulta sivulle jossa on PDFCreator-0_9_5_setup.exe (http://downloads.sourceforge.net/pdfcreator/PDFCreator-0_9_5_setup.exe?modtime=1198462249&big_mirror=0) niminen linkki josta voit tämän asentaa.

Luultavasti sama josta Make tuossa edellä kertoi. Tosi näppärä ohjelma jolla voi tulostaa mitä vaan pdf-muotoon mm Sukuohjelmistosta mutta mistä tahansa muustakin.

Tee ensin tulostus Esim Wordillä ja tulosta se sitten PDFCreatorilla joka tallettaa sen pdf-muotoon.

terveisin
Kaarle Kaila

vainoh
12.09.08, 15:04
Noiden tulostustyökalujen lisäksi on hyvä ilmaissofta PDFFill Tools (Free), löytyy täältä http://www.pdfill.com/pdf_tools_free.html.
Sillä voi mm. jakaa PDF tiedoston useiksi tiedostoiksi, yhdistää PDF tiedostoja keskenään sekä muuttaa sivujen järjestystä.

Väinö Holopainen

Kaija Heiskanen
13.09.08, 11:07
Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä. Nyt homma hoituu!
Kaija Heiskanen