PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Etunimi ammattina


aaaalto
09.09.19, 13:12
HISKIssä on satoja tietueita, joissa nimitiedot ovat lipsahtaneet vääriin kenttiin. Törmäsin tähän tapaukseen: http://hiski.genealogia.fi/hiski?fi+t5627191 . Isän nimi Erich Hindersson on kirjattu niin, että Erich on ammatti ja Hindersson etunimi. Näin syntymätietoa ei löydy hakemalla normaalilla tavalla isän nimellä.

Tapauksia on yllättävän paljon. Eri* isän ammattina on 104 syntymätiedossa koko maassa. Joukossa on useita oikeitakin tapauksia kuten "Erics drg." ja "Erics måg.". Maria tai Anna äidin ammattina on kumpaakin noin 70 tapausta.

Onnistuisiko näiden seulominen ja korjaaminen jotenkin könttänä?


Arno

Juha
10.09.19, 07:03
Periaatteessa onnistuu, mutta toistaiseksi se jää tekemättä.

Toimin nykyään HisKi-vastaavana ja otan tämän aspektin huomioon jatkossa. Toinen mitä voitaisiin korjata massana, ovat mm. Zp -merkinnät, jotka ovat Hiskissä aina virheitä; pitäisi olla Qp



Juha Vuorela

Antti Järvenpää
11.09.19, 08:54
Pystyisikö nuo käymään läpi excel muodossa, jossa olisi helpompi korjata sarakkeita sorttaamalla virheelliset rivit esille.