PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : testamentti sukututkimuksen apuna


TarjaP93
31.08.19, 16:23
Hei en ole varma tuleeko tämä oikeaan paikkaan. Sivuaa sukututkimusta kumminkin jonkin verran.

Sain vasta isältäni hänelle lähetetyn testamentin koskien mummini enoa. Tässä testamentissa oli lueteltu lopussa toissijaisia perillisiä, listassa mainittiin mummini tädeistä ja enoista vain kolme. En ole nähnyt testamentteja aiemmin joten pohdin mahtaako osan sisarusten puuttuminen tarkoittaa että he olisivat kuolleet lapsettomina ennen vainajaa sillä heitä ei ole kirjattu luetteloon ja näistä kolmesta mainitusta on kirjattu lapset ja lapsenlapset. Tällä tiedolla saisin vähän suuntaa antavaa arviota milloin isomummini sisarukset ovat arviolta kuolleet

ilkant
31.08.19, 21:29
Tarvitseeko testamentissa mainita niitä, joille ei anneta mitään? Jos näin voi tehdä, ei kuolinaikoja voi sen perusteella haarukoida. Helpompi olisi varmaan kirkkoherranvirastosta saada tietoa. Ja jos ajat menevät ennen 1919, niin ne voi löytyä digitoiduista kirkonkirjoista (SSHY tai NARC).

TarjaP93
01.09.19, 05:28
kolmesta mainitusta sisaruksesta kaksi on kuollut ennen vainajaa ja näiden sisarusten alla on sitten lueteltu heidän lapsiaan ja lapsenlapsiaan,jotka siis perisivät äitinsä/isänsä/isoäitinsä/isoisänsä osuuden perinnöstä jos jotain olisi tulossa se ettei näiden puuttuvien sisarusten osalta ole merkitty samalla tapaa lapsenlapsia vain tuntuisi omasta mielestäni viittaavan siihen että he ovat todennäköisesti jo kuolleet eikä heillä ollut jälkeläisiä joille heidän osuutensa voisi siirtyä.

vainaja oli syntynyt 1920 jotain en juuri nyt muista aivan tarkkaan,on kumminkin syntynyt ns. niin myöhään ettei tietoa taida tosiaan saada kuin tilaamalla virastosta.

Anteroinen
02.09.19, 09:32
Perukirjoissa joita itse olen nähnyt yleensä sanotaan, että "jo edesmenneen Matti Meikäläisen pojalle Iivari Meikäläiselle" tai jotain muuta sellaista. Testamentti on kuitenkin hiukan eri asia, ja minusta on täysin luonnollista, että vain elävät ihmiset on mainittu.

joukon66
02.09.19, 10:48
Testamentilla rajataan pois osa perintöön oikeutetuista ja kohdistetaan se tietyille, syystä tai toisesta. Onko testamentin tekijä tykännyt huonoa osasta sisarusten perillisistä ja sen takia rajannut ne pois? Vai onko nämä muut sisarukset tehnyt oman testamentin näille pois rajatuille perillisille? Niin tai näin, testamentti ei ole mikään pätevä sukuselvitys.