PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Savonranta Rönkönvaara Nissisen-suku ?


MaariaIII
10.09.08, 16:30
Löytyisikö tietoa Nissisistä Savonranta Rönkänvaaran suunta. Asuneet siellä 1800 -luvulla loppupuolella lähteneet liikkelle.......Sieltä olisi Liperiin päin lähtenyt samasta perheestä 2 poikaa - nimet Antti ja Heikki sekä 1 tytär , Zilliana tms., hän oli ehki poikia vanhempi.
Veneenveistotaito oli Heikille lahja jonka toi mukanaan !
Juuria Nissiille sieltä tässä etsisin....:):) ... kiittäen MaariaIII

Terho Asikainen
14.09.08, 11:23
Hei!

Nissisistä en osaa sanoa, mutta jos ryhdyt itse tutkimaan Savonrannan sukuja, kannattaa ensin lukea Asko Mielosen kirjoittaman Vanhan Kerimäen historian osan I:1 sivulta 579 eteenpäin oleva kuvaus Savonrannan pitäjän synnystä.

Ennen kuin Savonranta itsenäistyi Kerimäestä 1800-luvulla, sen asukkaiden kuuluminen eri seurakuntiin oli erittäin monimutkaista. Maat olivat Kerimäen, Säämingin ja Rantasalmen takamaita, mutta koska matka näiden pitäjien kirkkoihin oli toivottoman pitkä, asukkaat hakivat kirkolliset palvelunsa lähinnä Liperistä ja Rääkkylästä. Osa onnistui ehkä vielä 1800-luvun alussa elämään täysin omissa oloissaan, eikä tullut kirjatuksi mihinkään kirjoihin.

1800-luvun lopulla Savonranta oli kuitenkin jo itsenäinen, joten toivomasi tiedot löytyvät arvatenkin Savonrannan kirkonkirjoista paikallisesta kirkkoherranvirastosta. Nythän Savonranta llitettiin äskettäin takaisin Kerimäkeen, en tiedä, onko vanhat kirkonkirjatkin siirretty sinne.

Etunimi "Zilliana" jäi mietityttämään. Voisiko kysymyksessä olla "Ottiliana"? Sitä nimeä esiintyi ainakin Enonkoskella 1800-luvulla jonkin verran. Kyseessä on Ottoa vastaava naisennimi, joka käytännön elämässä muuttui kai useimmiten muotoon "Otteljaana", ehkä myös "Otteliina". Nykyinen nimi "Jaana" onkin tästä nimestä peräisin.

terveisin Terho Asikainen
Hämeenlinna

MaariaIII
13.01.09, 15:11
Kiitos Asikainen T.nyt on ollut asian tutkiminen jäissä sillä isäni kuoli.
hautajaisissa tapasin joitakin suvun vanhoja jäseniä, heillä on tietoa siitä, että kantaisä ollut veneentekijäsukua .
kantaisä on tullut savonrannalta ristinpohjaan. mennyt naimisiin 2 kertaa.
jatkan taas kun jaksan asian tukintaa mutta kiitos sinulle.
t. maariaIII