PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Mistä mahtaa Henric Broberg olla kotoisin?


Kaarin68
28.06.19, 17:02
Olen tavannut Hernic Brobergin Laukaan Leppävedeltä, mutta haluaisin saada selvyyden siihen, onko hän syntyperäinen laukaalainen. Hänen vaimonsa Maria Törn on puolestaan kotoisin Mietoisilta Pyhän kylästä. Voisiko Hernic olla myös sieltä? Olisiko jollakin intoa selvittää, mikä on Henricin tausta?

Tässä tietoa Maria Törnin perheestä Mietoisissa

https://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=21101&pnum=63

Ja tässä taas Maria ja Henric Broberg yhdessä Laukaassa, kunnes Maria muuttaa Jyväskylään tai niin ainakin tulkitsen himmeällä olevaa tekstiä. Ja Maria löytyykin myöhemmin Palokan kylältä Jyväskylästä.

https://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/jasenille/paikat.php?bid=25689&pnum=190

Essimi
29.06.19, 15:16
Jälkimmäisessä linkissä Henric ja Maria eivät näytä olevan pariskunta, vaan Maria on merkitty leskeksi. Onko jossakin vihkitieto, yhteisiä lapsia tms., josta näkyisi, että ovat pariskunta?
Maria Törn -nimisiä henkilöitä löytyy kautta Suomen.

Kaarin68
29.06.19, 17:32
Tuossa kirjassa ei tosiaan käy ilmi heidän suhteensa laatu. Henric kuoli vuonna 1800 ja Maria jäi leskeksi. Mutta en enempää vaivaa asialla, sillä Henrikin tausta selvisi minulle toista kautta. Suku Forumissa oli paikalla henkilö, joka oli selvittänyt juuri Henric Brobergin sukujuuria ja sain häneltä kaiken tarvitsemani tiedon. Kiitos kuitenkin, kun osoitit kiinnostustasi asiaani kohtaan.