PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Sippolan Sepistä Liikkalan Mänttäreihin


sippu630
27.06.19, 21:10
Vehkalahden pitäjän Sippolan kappelin Liikkalan kylässä ainakin 1580-luvulta lähtien asuneen Eerik Heikinpojan sukua on mieslinjaa myöten paitsi Liikkalan Seppälässä ja Aholassa ja Hirvelän Sepällä myös mm. Sippolan hovin Sepän torpassa. Eerik Heikinpojan pojanpojan pojanpojan, Sepän torpparin ja sepän Pekka Sipinpojan (k. 1777) neljästä naineesta tyttärestä kaksi avioitui Liikkalan Mänttärille. Heidän kauttaan Pekka Sipinpojan jälkeläistöön kuuluu 8234 taulua eli 51 % Mänttärin sukukirjan (2001) kaikkiaan 16 039 sukutaulusta.
Asiasta olen maininnut Kymenlaakson sukututkimusseuran jäsentapaamisessa Kotkassa 10/4 2018 pitämässäni esitelmässä Pistoolisepän ja kattilaseppien suku Sippolan Liikkalasta: Seppälä, Ahola, Seppä, Liceen, Licin, Licenius, Niemi (http://sippu630.mbnet.fi/seppien_suku.pdf), ks. sivut 46–47. Kirjassani Seppien sukua Liikkalasta (http://sippu630.mbnet.fi/Seppien_suvun_esite.html) esitetään Eerik Heikinpojan suvusta mieslinjoja, joista yksi päättyy mainitun Pekka Sipinpojan tauluun.
Kun vielä ottaa huomioon suvun useiden varhaisten tyttärien tiedossa olevat aviomiehet ja sen, että Pekka Sipinpojan isän veljenpojalla, everstiluutnantti Erich Licinillä (k. Inkoossa 1745) on painetusta kirjallisuudesta luettavissa oleva laaja jälkeläistö aatelisia ynnä muita säätyläisiä (ks. mainitun esitelmäni sivut 7–8, 22 ja 34), on arvattavissa, että Eerik Heikinpojan lähteistä todennettavissa oleva jälkeläistö, jos joku sen täydelliseen selvittämiseen tahtoo ryhtyä, osoittautuu sangen mittavaksi lukumäärältään.