PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Catharina Collinia 1700-luvun alussa - mistä suku?


Liljakoo
20.06.19, 08:33
Porvoossa on vuonna 1730 vihitty Catharina Collinia kankurinkisällin Fredrik Granmanin kanssa. Vuonna 1731 he muuttavat Tuusulaan, jossa myöhemmin rippikirjoissa Catharinalla esiintyy patronyymi Johansdotter. Catharinan syntymävuodesta ei ole tietoa, mutta arvelisin sen olevan joskus vuoden 1710 tienoilla. Kuka olisi hänen isänsä Johan Collinus (vai Collinius) olla?

(Muuttokirja, josta vihkimistiedot selviävät: https://www.sukuhistoria.fi/sshy/sivut/HisKi-digiarkisto.php?bid=12520&pnum=18 )

Antti Järvenpää
20.06.19, 11:11
Heikki Hämäläinen on kirjoittanut Ympyriäinen lehteen 2013 artikkelin Ähtärin Collin suvun alkuperästä, jossa on käsiteltu näitä useita Johan Collineja.

https://www.ahtari.fi/index.php/vapaa-aika-ja-liikunta/kulttuuritoimi/ahtari-seura-ry/ympyriainen

Tästä saattaisi olla apua oikean Johanin metsästyksessä, vaikka itse artekkelissa ei ole sukujohtoja.

Liljakoo
20.06.19, 11:26
Kiitos! Mietin vain, että minkähänlaisella todennäköisyydellä Ähtäristä olisi päädytty Porvooseen?

Antti Järvenpää
20.06.19, 14:13
Tuossa artikkelissa käsitellään Colliineja laajemmin ja erityisesti useampia Johan Collineja, joita on aiemmin pidetty samana.

Mielestäni tuo artikkeli kannattaa lukea, jos on Collineita kiinnostunut.

Pointti tuossa Hämäläisen jutussa on, että Karkussa esiintyy kaksi eri Johan Collinia. Toinen on tuleva Ruoveden khra, ja toinen, joka tuomitaan salavuoteudesta, on luultavasti sama, jonka sanotaan majailevan Iitin pappillassa ja kenties sama kuin Uudenmaan rakuunarykmentin kivalteri Johan Collin, joka tuomitaan kuolemaan 1707, mutta armahdettiin ja alennettiin sotamieheksi.

Olisi hyvä jos tuo Hämäläisen artikkeli olisi Genoksessa, mutta ei ole. Sen kyllä saa hankittua oheisen linkin kautta, ja jos tutkii Collineja, niin sitä artikkelia ei kannata ohittaa.

Liljakoo
20.06.19, 14:16
Ahaa, kiitos! Yritän etsiä tuon julkaisun jostain käsiini.