Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Paras sukutauluohjelmisto ?
Mikko Snellman
12.06.19, 17:46
Tervehdys ystävät ja kylänmiehet !
Mikä on PARAS ohjelma laajojen sukupuu/sukutaululakanoiden tekoon ?
Ohjelma, missä kukin yksilö on omassa neliskanttisessa "laatikossaan".
Ohjelma, missä PIENELLÄ HIIRENLIIKKEELLÄ voi kulkea todellisuudessa
metrikaupalla mahtavan sukupuun sisällä.
Ohjelma, missä mikroskooppisen sukutaululaatikon saa suurennettua yhdellä tai maksimissaan parilla näpäyksellä suureksi.
Eli kaiken A ja O on KÄYTETTÄVYYS.
Lisäksi tämän ohjelman tulisi olla selllainen, että siitä voi helposti tulostaa A4-kokoisia osatulosteita, mitkä sitten voi vain teipata yhdeksi seinän kokoiseksi sukupuuksi, missä sukupolvet ja sukuyhteydet näkyvät kuin vettä vaan.
Eli GRAAFISUUS JA KÄYTTÖKELPOISUUS ON KAIKKI KAIKESSA.
Tietoa kussakin sukutaulussa on minimaalisen vähän: syntymä- ja kuolinaika sekä paikat sekä henkilön tittelit ja ammatti . Kunkin henkilön taulu on yhdistetty puolison tauluun fiksusti.
Tein vuonna 1991 graafisen suunnitelun toimiston kanssa Snellmanien suvun sukutaulut hyvin MANUAALISESTI tällä tavoin.
Useimmat sukuohjelmat ovat liian "sukukirjamaisia". Ne ovat eri tarvetta varten.
Ei tuollaista oikeasti ole
Toisaalta miksi tulostaisit erillisiä A4-papereita, kun voit teettää tulostuspalvelussa vaikka viisi kertaa viisi metrisen paprun :D:
Juha
Eipä taida onnistua. Kun lähdet piirtämään taulua jostakin henkilöstä mihin suuntaan tahansa, niin henkilöitten lukumäärä kasvaa sukupolvesta toiseen eksponentiaalisesti (?) niin, että sinun on ihan pakko karsia taulua pienemmäksi muutaman sukupolven päästä, koska se paperi on periaatteessa vain kaksiulotteinen. Eli tulee tilanahtaus, niitä neliöitä vain ei sovi vaikka olisi kuinka suuri paperi tahansa.
Kokeile niin huomaat itsekin!
< Eipä taida onnistua. Kun lähdet piirtämään taulua jostakin henkilöstä mihin suuntaan tahansa, niin henkilöitten lukumäärä kasvaa sukupolvesta toiseen eksponentiaalisesti (?) niin, että sinun on ihan pakko karsia taulua pienemmäksi muutaman sukupolven päästä, koska se paperi on periaatteessa vain kaksiulotteinen. Eli tulee tilanahtaus, niitä neliöitä vain ei sovi vaikka olisi kuinka suuri paperi tahansa.
Kokeile niin huomaat itsekin! >
Suosittelen Brother's Keeper 7 eri tulostusvaihtoehtoja jälkeläisistä tai esivanhemmista sukukirjaksi, sukupuiksi, aikajanalle, sukulaisuussuhteessa, ympyrään, perhetaulu, henkilötaulu tms. eikä tarvitse valita kuin henkilö, mistä aloitat!
https://www.bkwin.org/version7.htm
Saa myös "Härmän"-kielisenä vai oliko se Suomi?
Tutkimisiin
Pieni vinkki,
Kokeile Family Historian (https://www.family-historian.co.uk/) , sillä on helppoa työskennellä ja tuottaa graafisiä tulosteitä. Ohjelma on lähes yksin sellainen että se noudattaa täysin GEDCOM määritykset. Ohjelman kieli englanti, mutta ohjelman GEDCOM tiedosto voi siirtää muihiinkin sukuohjelmiin.
Toinen jolla voi tehdä noita graafisia esityksia on Genealogica Grafica (http://www.genealogicagrafica.nl/) esimerkkejä löydät www.sursill.net sivulta. Genealogica Graficalla on tuki monelle kielelle, myös suomelle
Sitten sukukirja voi tehdä ohjelmalla AncestralAuthor (http://www.ancestralauthor.com/)joka lukee tuottamasi GEDCOM tiedostoa ja tekee valintasi mukaisen sukukirjan (tekstimuotoisen). Ohjelmalle löytyy suomenkielinen tekstien käännös ottamalla yhteyttä minuun.
Lasse
Pekka Hiltunen
15.06.19, 17:00
AhnenblattPortable:n saa muistitikulle, mutta näkymä on surkeat muutama sukupolvea kerrallaan. Etuna on maksuttomuus niin, että voi siirtää gedcominsa siihen ja sen jälkeen ruveta miettimään kehittämisen arvoisia ideoitasi! Olen joskus kuvitellut laativani parin kymmenen esipolven väsäämistä neliömetrin millimetripaperille, jota muinoin sai kirjakaupoista: vain harvoin tarvitaan esim. yli 16 sukupolvea kovin monenkaan haaran osalta, joten homma ei välttämättä leviä käsistä.
PH
Erkki A Tikkanen
28.06.19, 12:16
GeneWeb ehdottomasti. Saa todella hyvät esivanhempain taulut isonakin, max. seitsemän sukupolvea.
Helppo liikkua eri sukupolvien välillä. Suosittelen. :cool:
Pekka Hiltunen
28.06.19, 19:34
Jos on 49 sukupolvea?
PH
Mikko Snellman
11.07.19, 01:23
Mitä mieltä olet geni pro-ohjelmistosta kyseiseen tarpeeseen ? Mitä mieltä yleisesti koko ohjelmoistosta ? Minä en ole saanut linkitettyä kyseistä ohjelmaa uusiin tietoihin vaikka kuinka olen yrittänyt. Mitä mieltä siitä, että ohjelma listaa vain 20 esipolvea, kun minä pääsen luultavasti ainakin 40 polvea taaksepäin jonnekin 500-luvulle. Genistä löytyy valmiita tiedostoja/sukutauluja , mutta kannattaako ne siirtää muille ohjelmistoille GEDCOM-muodossa. En ole saanut onnistumaan., Kukahan osaisi neuvoa geni-ohjelmiston suhteen kädestä pitäen ?
Geni on julkaisualusta, ei ohjelma. Se ei sovellu graafisten kaavioiden tekoon.
Tässä ohessa pieni kaavio, joka kertoo esivanhempien määrän (esipolvikatoa ei oteta huomioon), kun mennään 20 sukupolvea taaksepäin. Jonnekin 500-luvulle ei voi luotettavasti päästä sukututkimuksessa, lähteitä ei yksinkertaisesti ole.
Juha
En tiedä parhaasta, mutta LegacyCharting täyttää joitakin ehtoja.
Mallissa on 16 sukupolvea. Kaaviotyypin ja tietoruutujen sisällön voi valita. Samoin taulun voi tilata erilaisille pohjille tulostettuna. (En ole tilannut, joten en tiedä toimiiko).
Tämä 16 sukupolven seinätaulu on kooltaan noin 0,6m x 3 m ja hinta n.300$. Koko ja hinta riippuu tietoruutujen sisällöstä.
Sukutaulu4 mukaisella sisällöllä koko 36 tuumaa x 16 jalkaa ja hinta n.700$.
Nykyään sukututkimus on yhteistyötä. Olen huomannut, että Genissä muut sukulaiset ovat löytäneet noin puoleen esivanhemmista lisää sukupolvia historiaan päin. Kun ajattelee, miten suuri työmäärä jää itseltä pois tietojen hankintaan, niin hyvinkin suosittelen tätä. Toiseksi useampi silmäpari näkee virheet helpommin ja voi korjata ne.
Tämä ei poista tarvetta pitää itsellä jonkunlaista sukututkimusohejlmaa ja/tai varmuuskopioita.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2024, vBulletin Solutions Inc.