PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Lukuapua


Reeta T
10.03.19, 21:46
Saisiko joku tästä paremmin selvää? Ilmeisesti ylimpänä lukee "pannut nuoremman lapsensa Pietariin". Mutta mitä eri päiväykset ovat ja mihin ne mahdollisesti liittyvät? Merkintä on vuosien 1880 - 1889 rippikirjasta. 1889 on vuosi, jolloin tämä nainen avioitui, joten vuosiluku 1889 saattaa liittyä siihen.
Alimpana lukee ilmeisesti "abs." eli saanut synninpäästön?

Taustaa: Siirretty tähän kohtaan rippikirjassa v. 1887. Saanut esikoisensa, aviottoman lapsen v. 1883. Tämän merkinnän synninpäästö ei kuitenkaan voine liittyä siihen, ja tuon aviottoman esikoisen vaiheet tiedetään eikä häntä tiettävästi ole missään vaiheessa "pantu Pietariin".
Lisäksi myöhemmissä kirkonkirjoissa on tieto toisesta lapsesta, joka kuitenkin syntyi vasta avioliiton aikana 1890-luvulla.

Vaikuttaako kuvan merkintä mielestänne siltä, että myös vuosien 1887 ja 1889 välillä olisi saanut aviottoman lapsen? Milloin? Vai mitä tulkintoja tai veikkauksia tekisitte tästä? Henkilön nimiin merkittyä lasta ei löydy syntyneistä, kastetuista eikä lastenkirjoista sopivilta vuosilta.