PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Ållon-/ Ollongrenit ja Ollikaiset


Pekka Hiltunen
28.02.19, 17:24
Minulle kävi hassusti DNA-matchini kanssa, kun ainoa yhteinen esivanhempamme sukunimien perusteella oli isäni äidin puolen Pohjois-Savon Ollikaisten sotilas-sukuhaara: vain tällä perusteella tuskin voisimme olla "lähisukulaisia" eli 3-4. serkkuja edes suomalaisilla yleinen, paikallinen sukusiitos huomioon ottaenkin. "Liian läheiseksi tungetellut" etäserkkuni kaikkine esipolvitauluineenkin sai mieleeni huolahtamaan, että voisikohan venäläinen Ollongren jotenkin yhdistyä esivanhemmissani moninkertaisesti esiintyvään Ållongreniin esim. eteläkarjalaisen äidinäitini välityksellä, kun vm:lla näyttää olleen kosolti venäläistä sukutaustaa muutenkin esim. Laatokan-karjalaisiin ja ehkä viipurilaisiinkin tai inkeriläisiin liittyen. Olivatko siis kaikki "Ollikaiset" jonkun Olavin jälkeläisiä, vai voisivako ehkä venäläiset, talonpoikaistuneet Ollongrenit kummitella tässä mysteerimme taustalla?
- Olisi toki hyvä saada muittenkin Ållongren-jälkeläisten yhteisiä sekvenssejä vertailuun, mutta tämä DNA-soppa taitaa mennä toisen otsikon alle.
PH

Olarra
16.03.22, 16:01
Ehkä asia on jossain jo huomattukin, mutta huomasin vasta nyt, että Alankomaiden puolustusministeri on Ollongrenejä. Mikäpäs sen parempi tausta juuri puolustusministerille. Olettaen, että genin tiedot hänen isänsä esipolvista ovat oikein, on hänet helppo jäljittää meille Suomeen.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kajsa_Ollongren