PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Johan Mattsson Flander????


marjukka f
09.01.19, 19:37
Laitoin 8.1.2019 kyselyä esi-isästäni Johan Mattssonista jossa kerroin enemmän hänestä. Jospa joku olisi häntä jo tutkiut.


Yhden tiedon 5.3.1760 syntyneestä Johan Mattssonista olen löytänyt Vähäkyrön Tervajoelta Raukko:sta, rippikirja 9-7/1784-1796, maininnalla että olisi tullut Malax:ista. Voikohan tämä olla sama Johan joka meni naimisiin 1787 ja löytyy siten Vähäkyrön Perkiöstä samanaikaisesti? Onko hän voinut olla renkinä vielä Raukkossa vaikka oli naimisissa Falnderissa?


Olen niin uusi tutkija että ihmettelen tällaisia kun en pääse taaksepäin tutkimuksessani.

Pekka Sukeva
10.01.19, 10:58
Tämä löytämäsi renki on Malaxissa kastettu Johan, jota jo ehdotit etsimäksesi Johaniksi.


Nyt pitää selvittää, onko Johan Matinpoikia muita vihitty silloin kun Flanderin leski vihittiin.


Kyllä pappi on voinut vahingossa laittaa Matille ehtoollismerkinnän Raukolle.


Jos tutkit sukuja, telee väkisinkin vastaan henkilöitä, joiden varmentaminen on vaikeaa, joskus jopa mahdotonta.


Tervetuloa mukaan sukua tutkimaan

Matti Lehtiö
10.01.19, 16:04
Juho Matinpojalla on vain yksi rippimerkintä vuonna 1785 RAUKON talossa, joten hän kyllä ehtii Perkiön kylän Flanderiin.
Raukossa oli myös hänen nimikaima Juho Matinpoika Raukko, joka ehkä on sekoitettu hänen nimeensä, sillä rippikirjassa Juho Matinpojan rippimerkinnät jatkuvat muutamaa vuotta myöhemmin ja siis arvelen, että nämä myöhemmät rippimerkinnät koskettavat häntä.