PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Lignelius vs. Linelius


Lignelius
19.12.18, 18:28
Lignell-sukuisten kantaisä Suomessa on todennäköisesti Michel Carlsson Lignelius (Pullis/Lojo, ca. 1670) ja etsin vihjeitä hänen alkuperästään.

Äskettäin törmäsin Linelius-sukuun, jonka kantaisä ja Michel Carlsson vaikuttaisivat olevan yksi ja sama henkilö. Liitteenä on kuva Myheritage-sivuston hakutuloksista. Erona kahdella profiililla on vain g-kirjain sekä Millerus-syntyisen vaimon etunimi. Lapsikatraan nimet sen sijaan ovat varsin samanlaiset.

http://suku.genealogia.fi/attachment.php?attachmentid=4495&d=1545235270

Kyseessä on luullakseni sama kuusi(?)lapsinen perhe, jonka yhden haaran nimi on muuttunut; joko tarkoituksella tai kyseessä on ollut kirjoitusvirhe.

Juha
19.12.18, 21:50
Tossa jotain itseltäni;

https://juhansuku.blogspot.com/2008/06/lignell-suvusta.html


Kannattaa tutkia vain alkuperäisiä lähteitä ja unohtaa Myheritage tässä yhteydessä



Juha

Lignelius
22.12.18, 22:16
Kiitos blogilinkistä, perustiedot ovat samat kuin suvun piirissä 2000-luvun alussa tuotetussa selvityksessä (vain Ulrika Lohningin toinen nimi on eri).

Vähän aikaa sitten törmäsin toiseen blogiin, joka käsitteli Pusulassa ja Hausjärvellä toiminutta pappia Matthias Linelius. Ylioppilasmatrikkeli 1640-1852 vahvisti hänen kirjoittautuneen katedraalikouluun Turussa nimellä Matth. Mich. Lignelius Lojoensis, ja hän pääsi ylioppilaaksi Linnelius-nimisenä (tämä vastasi alkuperäiseen kysymykseen nimen muodosta).

https://ylioppilasmatrikkeli.helsinki.fi/henkilo.php?id=6029

Blogissasi mainittu Erich Michelsson Lignell on mainitsemani sukuselvityksen alussa ja olen vakuuttunut siitä, että pappi Mathias oli hänen veljensä. Tässä selvityksessä mainittiin vain "Michel" kysymysmerkillä kantaisänä, joskin Ylioppilasmatrikkeli mainitsee hänet sekä vaimonsa nimeltä.

Myheritage tarjoaa sinällään pääsyn varsin laajasti historiallisiin dokumentteihin; ongelmana ovat huolimattomasti laaditut sukupuut.

Lignelius
01.05.22, 13:52
Parin vuoden penkomisen jälkeen täytyy oikaista tuon parin vuoden takaisen viestini väärä oletus. Kyse on ilmeisesti Suur-Lohjan alueella eläneen suvun kahdesta eri haarasta, joiden linkkiä ei tähän asti ole pystytty todistamaan. Erich Michelsson Lignellin isä oli Pullin lampuoti Michel Olofsson (1686 - 1765) eikä Michel Carlsson (1680 - ca. 1753). Edellämainitut olivat oletetusti sukulaisia (serkkuja?), koska Lignell-sukunimi esiintyi molempien jäkeläisillä.