PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Etsintäkuulutuksia huutokaupassa


Hannu Sinisalo
13.11.18, 18:34
HTO:n filatelia- ja numismatiikkahuutokaupassa numero 44 on osastossa ”Dokumentit ja muu paperitavara” tarjolla runsaasti etsintäkuulutuksia 1800-luvun alkupuolelta vuoteen 1911. Osa etsintäkuulutuksista koskee yhtä tai kahta henkilöä, ja ne on järjestetty huutokaupassa alueellisesti mainituiksi kokonaisuuksiksi.

Mukana on myös kymmenkunta ns. nippukuulutusta, joihin koottiin aikanaan tiedot etsintäkuulutettavista koko Suomen alueelta.

Näissä nippuetsintäkuulutuksissa saattaa olla enimmillään kymmeniä sivuja, joissa listataan koko Suomesta sadoittain henkilöitä lähinnä lääneittäin jaoteltuina. Henkilöistä on mainittu asuinpaikan lisäksi useimmiten myös ammatti sekä rikosnimike. Ja vaikka esimerkiksi vuoden 1835 nippuja on kolme, ne ovat kuitenkin vuoden eri ajoilta, joten samankaan vuoden listaukset eivät ole keskenään identtisiä.

Takaraja huutokaupassa on 29.11.2018. Huutokaupan etusivun osoite on http://www.philabid.fi/indexget.php?y=1002&k=0

Sieltä ”Dokumentit ja muu paperitavara” -osasto löytyy ensin huutokauppaan siirtymällä ja sitten vasemmasta laidasta melko lailla loppuun vierittämällä kohdan ”Sekalaiset keräilytavarat” otsikon alaotsikkona.