PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Grells ollson Jauffuiainen


mjauhi
13.10.18, 12:05
On noloa tunnustaa tehneeni 20 vuotta kestäneen harrastelijasukututkijan urani juhlatuplamokan.
Tutkin taannoin suvun esi-isän Lars Grellson Jauhiaisen Pielaveden Säviältä tietoja 1600-1625 väliseltä ajalta. Pläräsin kirjoja hieman summassa ja eteeni tupsahti Grells ollson Jauffuiainen ( heittomerkki 3. kirjaimen päällä) Jämsän sakkoluettelossa. Oli sivun vasemmalla puolen ja oikealla Rautalammin kymmenys- tai autioluettelon alku.
EN MERKINNYT lähdettä muistiin ja vasta luettuani joku päivä myöhemmin Jauhiaisten dna-tulosta, joka viittaisi Jämsä- Hollolasuuntaan päätin vilkaista sivua uudestaan. VAAN KUN EN LÖYTÄNYT. Olin jopa tyhjentänyt sivuhistorian luultuani digihakemiston hidastelevan koneessani aamuisin koneessani olevan liiallisen tiedon takia.
Nyt joudunkin kysymään, onko teillä tietäjillä kellään Savon -Hämeen tutkijoilla listaa Jämsän sakkoluetteloista 1600-1630?
Rautalammin jaJämsänhän kirjat löytyvät somasti kaikista mahdollisista voudin- ja läänintileistä lukuunottamatta Lapin ja Finnmarkin tilejä.

Tutkimisiin mjauhi