PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Finfamily ja uusi levy


ilkant
12.09.18, 23:39
Onko kellään kokemusta tai muuten ajatuksia, miten saisin sukutiedot esille seuraavassa tilanteessa.

Ostin 120 GB SSD-levyn (maksoi 38,- €) ja asensin siihen käyttöjärjestelmän. Vanhan levyn (1 TB) asensin kakkoslevyksi koneelle. Ja vinkkinä voin kertoa, että tuo SSD on ihanan nopea levy ja kone tosiaan tuntuu nopeammalta. Onhan SSD:llä 10 x nopeus verrattuna SATA-levyihin. Lisänä on Internet-yhteyden kaksinkertaistuminen operaattoria vaihtamalla.

Nyt vanhat tiedostokansiot näkyvät uudella käyttöjärjestelmällä, mutta eri paikassa. Mutta Finfamily ei ole samalla levyllä. Sen saa kyllä käynnistymään siltä toiselta levyltä. MUTTA PostgreSQL:ssä olevat sukutiedot eivät tule mukaan, sillä se (PostgreSQL) ohjelma on vanhalla levyllä. Näin olettaisin.

Suvusta on FinFamilyn varmuuskopioita, mutta ne eivät sisällä uusimpia tallennettuja tietoja. Uskon, että Linux-maailmassa löytyy keino, miten tuon FinFamilyn voi käynnistää PostgreSQL:n kanssa suvereenisti kuten ennen uuden levyn asennusta.

Asia tuli ajankohtaiseksi kun sain tietää äidin äidin äidin äitini kuolinajan ja se pitäisi päivittää tietoihin. :)

eeva häkkinen
13.09.18, 20:13
Mites, jos kysyisit joltain Linux-forumilta, siellä on aktiivista ja osaavaa väkeä. Eivät ehkä tunne FinFamilya, mutta osaavat varmaan keskustella problematiikasta. Vastaukset tulevat yleensä nopeasti.

keppis
14.09.18, 13:00
Hmm, ei pitäisi olla mikään ihmeen vaikea temppu. Kerrotko vielä mitä Linuxjakelua olet käyttänyt vanhalla ja uudella levyllä ja mihin kansioon vanha levy on nyt mountattu.

pekkis

ilkant
23.09.18, 01:20
Hmm, ei pitäisi olla mikään ihmeen vaikea temppu. Kerrotko vielä mitä Linuxjakelua olet käyttänyt vanhalla ja uudella levyllä ja mihin kansioon vanha levy on nyt mountattu.

pekkis

Kubuntu 18.04 on käyttis ja levy mountattu käyttäjän kotihakemistoon alihakemistona vanha.

ilkant
23.09.18, 01:30
Ehkä kokeilen linkittää ln -s PostgreSQL:n käyttäjätiedot uudelle levylle vastaavaan hakemistoon, jos ne ovat yhdessä tiedostossa? FinFamily sinänsä on helppo käynnistää vanhalta levyltä sen hakemistosta.

keppis
23.09.18, 22:22
Voit tehdä binäärimuotoisen siirron jos postgres pysyy liki samana versiona. Versionumeron kaksi ensimmäistä numeroa kertoo major version ja loppu minor-version ja binääritiedostot ovat keskenään yhteensopivia saman major-version sisällä. Majorversion vaihtuessa pitää vanhasta tietokannasta ottaa tekstimuotoinen dumppi joka ladataan uuteen asennukseen.

pekkis

ilkant
28.09.18, 01:41
Sukututkijoissa on Linux-osaajia. Ja Linux-osaajissa on sukututkijoita. :)