PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Luca ancestor sekä Aatami ja Eeva


Tapani Kovalaine
06.09.18, 10:12
Luca ancestor sekä Aatami ja Eeva

Olen jo kauan tiennyt että olen Aatamin ja Eevan jälkeläinen. Aatami syntyi 19.12.1814 Paistjärven kylän Eskolan talossa Mäntyharjun ja Heinolan rajamailla. Eeva syntyi 3.9.1829 Hirvisalon kylän Sipilän talossa, siis Heinolan maalaiskunnassa. Mutta mistä kaukaa aviopari Eeva ja Aatami olivat toisilleen sukua?

Tänään tuli selvyys tuohon probleemaan, jos on uskottava Hesarin tiedesivulla (B 11) olevan genetiikkaa koskevan artikkelin kertomia tietoja.

Aatamin ja Eevan yhteinen esivanhempi on Luca. Kirkonkirjoista ei mitään tarkempia tietoja löydy Lucasta. Genetiikasta löytyy. Suunnilleen 20 miljoonaa vuotta sen jälkeen kun Kuu syntyi Maan kyljestä valtavassa törmäyksessä, alkoi Lucan elämä. Emme voi vielä tietää näkikö Luca syntyessään päivänvalon vai syntyikö pimeässä.

Lucan yksinkertaisesta rakenteesta versoi vuosien varrella maapallon koko elämä. Eräs oppinut arvaus on, että Luca syntyi 3,9 miljardia vuotta sitten. Ilmankos voimme nyt kirjata Lucalle englanniksi käypäisen ammattinimikkeen: Last Universal Common Ancestor.

Suosittelen sukututkimuksen harrastajia tutustumaan mainitsemaani Niko Kettusen artikkeliin, jonka ansiosta voin vihdoin todeta olevani Seppo Niiniojan kaukainen sukulainen Lucan kautta. Paavo Lipposen esipolvikaaviossa on löydetty vanhimmaksi esi-isäksi persoona, jonka nimi vastaa ensimmäistä mantereelle siirtynyttä merenelävää. Luca tarjoaa nyt rutkasti pidemmälle ulottuvan sukupuun alkupisteen meistä jokaiselle. :)