PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Ja lähdetiedoista taas kerran


virpinissila
26.08.18, 16:32
Katselin taas kerran Geniä ja tänä vuonna vietyjä tietoja Kiukaisten Laihian suvusta. Ilmeisesti ei pidetä tärkeänä seurata, mitä suvuista on tutkittu ja nimenomaan alkuperäislähteiden tasolla, jolloin viitteiden perusteella on helppo tarkistaa tiedot. Laihiasta on julkaistu artikkeli Genoksessa 2008/4, jossa suurimmaksi osaksi tuomiokirjapohjaisesti on selvitetty sukua. Mutta Geniin on ilmeisesti poimittu tietoja talonhaltijaluetteloista (joissa tietoja artikkelista), osin SAY:sta ja eihän siitä kunnollista tule… Katselin Valborg Mattsintytär Laihaa ja hänen sisaruksiaan. Toisilla näilläkin lähdetiedoilla näkyy menneen nimet oikeinkin,osalla vanhoja vääriä tietoja kuitenkin. https://www.geni.com/people/Valborg-Laihia/6000000013093264217

Genissä annetut lähdetiedot: Asutuksen yleisluettelot > Eura 1634-1653 http://digi.narc.fi/digi/view.ka?kuid=328611 Huom! Lisäämäni SAY-tiedot vain alkuperäisiin lähteisiin ohjaavina. EL-P.

Minusta kyllä ei ohjaa ollenkaan alkuperäislähteisiin. Ne alkuperäislähteet siis ovat artikkelissa. Siitä vaan tarkistamaan.Tai sitten tuomiokirjoja tutkimaan... Sieltähän tämä Walborgin puolison alkuperän tietokin on, samoin sisarusten avioliitot.

Sama koskee Eurajoen Lavilan sukua. On yhdistelty sinänsä ansiokkaan, mutta virheitäkin sisältävää Jokipiin artikkelin tietoja ja jostakin napattuja tänä vuonna Geoksessa (nro1) ilmestyneen artikkelin tietoja vähän sinnepäin.
https://www.geni.com/people/Heikki-Lavila/6000000029510183453 Lähdeviitteenä annettu Jokipii ei tunne Dorden patronyymiä ja pitää häntä poikansa Urbanuksen vaimona… Siis väärät lähdetiedot tässäkin. Dorde kun ei ollut ihan helppo selvitettävä, toivoisi edes oikeita lähdetietoja.

Tiedän, että tämä on turhaa, mutta koitetaan taas kerran.


Virpi Nissilä