Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Matti Veikko Uusoksa
Etsin 18.8.1941 sodassa kaatuneen Matti Veikko Uusoksan palveluspaikkaa jatkosodassa.
Hän oli syntynyt 26.08.1920 Hämeenlinnassa.
Virallinen kuolinpaikka on Hämeenlinna (19.Sotasairaala).
Tietäisikö joku joukko-osaston?
< Etsin 18.8.1941 sodassa kaatuneen Matti Veikko Uusoksan palveluspaikkaa jatkosodassa.
Hän oli syntynyt 26.08.1920 Hämeenlinnassa.
Virallinen kuolinpaikka on Hämeenlinna (19.Sotasairaala).
Tietäisikö joku joukko-osaston? >
Eipä näytä olevan palveluspaikkaa?
http://kronos.narc.fi/menehtyneet/index.php
Omaisen kannattaa pyytää Portista henkilön kantakortti, niin saa kaikki palvelustiedot samalla hinnalla. Ei maksa kuin parikymppiä.
http://wiki.narc.fi/portti/index.php/Kantakortti
Tutustumisiin
Ei ole näin yksinkertaista.
Uusoksan tapaus on todella erikoinen: tutkimusluvan kanssa tarkastettu kantakorttikaan ei sisällä tietoa joukko-osastosta. Mies kävi kadettikurssia, joka katkaistiin kesken ja miehet siirrettiin palvelukseen. Eloon jääneet jatkoivat kurssia myöhemmin, mutta Uusoksa kaatuneena ei tietenkään ollut mukana.
Viralliset lähteet on käyty läpi, tämä pitäisi saada omaisilta tai tuttavilta. Viesti tähän on hakuammuntaa vuosien ihmettelyn jälkeen.
Löysin miehen nimen myös myheritage-sukututkimusohjelmasta ja olen lähettänyt kysymyksen sen ylläpitäjälle. Toistaiseksi ei ole vastausta, mutta ylläpitäjä ei ole läheistä sukua.
Pitänee ottaa yhteyttä sisarusten lapsiin, jos ne löydän.
Eipä taida nekrologissakaan olla lisätietoa.
Helsingin Sanomat 20.8.1941 sivu 8
Isänmaan puolesta
...
Kadetti, vänrikki Matti Veikka Uusoksa haavoittui itärintamalla ja kuoli haavoihinsa sairaalassa tk. 18 pnä. Hän oli syntynyt Hämeenlinnassa 1920 ja tullut ylioppilaaksi 1938. Suoritettuaan asevelvollisuutensa hänet lyhyen ajan kuluttua kutsuttiin uudelleen palvelukseen. Viime sotaan hän osallistui alikersanttina, minkä jälkeen suoritti RUK:n ja korotettiin vänrikiksi 1940. Toimittuaan kesäkuuhun 1941 Kanta-Hämeen sk.-piirissä hän aikoi antautua upseeriuralle ja pääsi kadettikouluun kesäkuussa alkaneelle kurssille. Nuorta sankarivainajaa kaipaavat lähinnä isä, sisar ja kolme veljeä.
...
Arno
Nämä ovat tiedossa, mutta tiedätkö missä joukko-osastossa hän palveli kaatuessaan?
Sain suvun jäseniä kiinni ja asia selvisi.
vBulletin® v3.8.11, Copyright ©2000-2024, vBulletin Solutions Inc.