PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Carl Rajalin s.1703 Kiikka kummit?


Markku Harju
17.06.18, 19:55
Tyrvään pitäjän apulaispappi ja myöhemmin kappalainen Thomas Rajalenius k.1715 ja vaimonsa Valborg Russ saavat Kiikassa pojan kesäkuussa 1703 joka ristitään Carolukseksi. Ajan tapaan pappien kummit ovat tässäkin tapauksessa kovasti komealta kuulostavaa seurakuntaa. SShy:n erinomaisissa alkuperäisistä kuvatuista syntyneiden luetteloissa itseäni jää vaivaamaan kummien luettelossa kolmantena esiintyvä Baron Henning Johan Grassin ja Andreas Tyrveniuksen jälkeen oleva ?(epäselvä) Jacobsson Liuhander. Ensin tulee mieleen tätinsä Maria Rajaleniuksen mies kappalainen Thomas Liuhander mutta hän on käsittääkseni ollut haudassa jo reilu kolme vuotta. http://www.sukuhistoria.fi/sshy/kirjat/Kirkonkirjat/kiikka/syntyneet-vihityt-kuolleet_1698-1787_ap/kuvat/19.jpg
Kukahan tämä Liuhander on ? t. make

Kiikasta
17.06.18, 20:30
Vanha 14.03.15, 17:45
Hela Hela ei ole kirjautuneena
Forumin jäsen - Medlem i forumet

Liittynyt: May 2013
Viestejä: 544
Oletus Vs: Brita Simonsdotter, Kiikka Jaamala
Nimismiespariskunnan ainoa poika Erik (s. 1660) häviää 1697 tuntemattomiin kohtaloihin samalla kun perhe menettää Jaamalan, mutta neljällä tyttärellä on paljon jälkeläisiä, Annan näistä tyttäristä tässä lyhyet tiedot, esipolvitauluissa ei ole aïna tunnettu heidän vanhempiaan.

Beata Sigfridsdotter, s. 1656, haud. Tyrväällä 4.4.1742. Pso rusthollari Thomas Jakobsson Knuutila Tyrvään Lïuhalassa, esiintyy joskus sukunsa toisella sukunimellä Liuhander. Professori Anders Wanochiuksen veli. Jälkeläiset olivat rusthollareita ja talollisia Tyrväällä ja muualla Satakunnassa sekä pappeja (nuoremmat Wanochiukset). Nykyään Knuutilan sukua on melkein kaikissa yhteiskuntaluokissa. (Genos 4/1960). Tyrväältä suku on mieskantaisena hävinnyt, mutta tyttärien jälkeläisiä on runsaasti.

Markku Harju
18.06.18, 04:39
Kiitos nopeasta vastauksesta. Arkistosta löytyy onneksi paljon mm. "Hela":n juttuja!

Juha
18.06.18, 05:18
Nimimerkki HELA eli ulkoasianneuvos Henrik Impola menehtyi viime vuonna


Seuramme nettikaupasta voi hankkia sähköisessä muodossa hänen teoksensa;
https://kauppa.genealogia.fi/searchproduct/32/r%C3%A4lssi



Juha

Benedictus
18.06.18, 11:10
Hieman asianvierestä.


Lähetystöneuvos Henrik Impola teki valtaisan työn tutkiessaan Satakuntalaisia sukuja.
Vuosien saatossa arkistotietojensa avulla tällä Forumilla Impola toi julkisuuteen todella monia ja merkittäviä sukuselvityksiä.


Kiitollisuudella muistamme hänen avuliaisuuttaan tietojensa jakamisessa.


Kysymys mikä pohdituttaa.

Mitä mahtoi tapahtua Impolan todella merkittävälle arkistolle?
Onko se perikunnan hallussa vai onko hän antanut sen eteenpäin jollekin sukututkimustaholle?


Jos arkisto on vielä perikunnalla, eikä heillä ole työlle jatkajaa, olisiko Suomen sukututkimusseuran tehtävä saattaa tuo arvokas arkisto talteen ja tiedot säilymään myös tuleville tutkijapolville?