PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Avioliiton numerointi Sukuohjelmistossa


rostebe
24.04.18, 11:55
Käytän Sukuohjelmistoa 2004 versio 10.3.2.2 ruotsinkielinen versio. Siinä annetaan avioliitoille numerot mikäli niitä on useampia. Mutta sattumanvaraisesti numeroidaan ykkösellä myös joitakin tapauksia missä on vain yksi avioliitto. Ja numero toistuu sitten lasten kohdalla.
On myös tapaus jossa vain yhden lapsen kohdalla on tuo numero yksi.
Mikä logiikka ohjaa tuota numerointia? Haluaisin ettei numerointia tule ellei ole tarpeellista.
Hyvää kevättä!
Bengt

Kari Luukka
25.04.18, 08:12
Ohjelma toimii loogisesti. Jos päähenkilöllä on vain yksi puoliso ja kaikki lapset on syötetty molemmille puolisoille numeroa ei esitetä. Tällöin Henkilöikkunan Sukulaiset -välilehdellä, Lapset-kentässä esitetään lapsen kohdalla numero ja nimi. Tekstiraporteissa ei esitetä numeroa.

Jos jonkin lapsen kohdalla em. kentässä ei näy numeroa, on se viittaus siittä, että henkilö on syötetty päähenkilölle, mutta ei Puolisot-kentässä olevalle puolisolle. Tällöin myös tekstiraportissa esitetään vastaava tilanne. Lapsi jolta puuttuu numero, on lapsi jonka puolisoa ei tiedetä (tai on epähuomiossa jäänyt tutkijalta merkitsemättä, tämä lienee yleisin syy).

Lapset joilla taas on tekstiraportissa numero, viittaa tämä puolisoon jolle lapsi on merkitty. Näin voidaan helposti nähdä myös ne lapsisuhteet joista puuttuu toinen vanhempi tai on joku muu kuin Puolisot-kentässä oleva henkilö, esim. päähenkilön muusta liitosta tai au-lapsi. Tekstiraportti toimii siis loogisesti tutkijan merkintöjen ohjaamana.

Siis tekstiraportissa voi olla sekä numeroimattomia ja numeroituja lapsia. Jos tutkija tietää, että on vain yksi avioliitto ja kaikki lapset ovat yhteisiä, numeroita ei esitetä. Sekä, että muoto viestii siitä, että kaikkia lapsia ei ole merkitty ehkä oikein.