PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Osoitteet hukassa


EAJ
18.03.18, 16:50
Hei
Pyytäisin konkareilta neuvoa asiassa. Sukuseura on perusteilla. Mahdolliset jäsenet ympäri maata. Osoitteiden saanti ilman rahastusta näyttää mahdottomalta, eikä kutsukirjeille löydy osoitteita ilman varakasta/anteliasta sponsoria.
Vielä pari vuosikymmentä sitten asia olisi hoitunut puhelinluetteloja vilkaisemalla. Nyt moinen teko näyttää oleva rikos! Ketä tämä järjestely palvelee ja ketä siitä saadaan kiittää? Eikö asiaan löydy kohtuuhintaista keinoa?

Olisin pikaisista neuvoista kiitollinen.

Terveisin
EAJ

Juha
18.03.18, 17:22
www.fonecta.fi

Ilmaiseksi löydät luultavasti noin 90% osoitteista

EAJ
18.03.18, 17:36
Hei Juha
Kiitos neuvosta. Se on paikallaan silloin kun tietää etu- ja sukunimen.Tässä meidän tapauksessa asia ei ole niin. Haemme henkilöitä joita emme tunne.

Fonecta on käyttökelpoinen monissa tapauksissa, mutta ei tässä. Sukunimellä saadaan isälinjan sukuisia. Saamatta jäävät avioituneet ja sukunimensä vaihtaneet naispuoliset.

Onko kellään kokemusta Väestörekisterikeskuksen kolmen ulkoistetun tahon palveluista tässä asiassa?

Terveisin
EAJ

Juha
18.03.18, 17:42
En kyllä ymmärrä miten puhelinluettelo olisi auttanut, jos et kerta nimiä tiedä.


Ei muuta kuin VRK:n kautta tietoja tilaamaan. Sukukirjan tekemiseen menee rahaa pakosti¨



Juha

EAJ
21.03.18, 15:22
Hei

Lisäkysymys Juhalle. Olen ymmärtänyt tähänastisista yhteyksistä Väestörekisterikeskuksen edustajien kanssa, että mikään ei heitä voi kiinnstaa vähemmin kuin palvella sukututkijoita. Voitko valaista vähän mainitsemaasi ”tietojen tilaamista vrklta”.
Mikä on se taho siellä, joka palvelee?

Terveisin
EAJ

Juha
21.03.18, 15:39
Ethän sinä mistään voi tilata tietoja, ellet tiedä henkilöiden nimiä.


Ensin tarvitaan sukututkimusta, vasta sitten voi alkaa tilailemaan vaikka VRK:n osoitepalvelun tai ilmaiseksi Fonectan sivujen kautta niitä osoitteita.

Ei väestörekisterikeskus tee sukututkimuksia, vaan me jokainen itse. Sen jälkeen kun ne nimet ovat tiedossa, voit asioida vaikka täällä;
http://vrk.fi/osoitepalvelu


Suoraan sanottuna en ymmärrä logiikkaa tässä asiassa. Aloitat viestiketjun sillä, että parikymmentä vuotta sitten homma olisi hoitunut puhelinluetteloa vilkaisemalla. No Fonecta ja monet muut palvelut ovat sähköisiä puhelinluetteloita. Eivät ne paperiset sen kummempia tiedonhakuvälineitä olleet.





Juha

Pekka Sukeva
21.03.18, 15:40
Väestörekisterikeskuksella on palveleva MAKSULLINEN puhelinnumero. Sieltä saat henkilön uuden sukunimen ja osoitteen kunhan vain tiedät syntymäajan ja syntymänimen, syntymäpaikkakuntakin auttaa.

Olen sieltä saanut osoitteita ja kuolinaikoja tehdessäni sukukirjaa

EAJ
21.03.18, 17:24
Hei Juha

Kiitokset antamastasi tiedosta. Kokeilen josko palvelevat muullakin tavalla tähän minun tarpeeseeni.

Terveisin
EAJ

Julle
22.03.18, 10:28
< Pyytäisin konkareilta neuvoa asiassa. Sukuseura on perusteilla. Mahdolliset jäsenet ympäri maata. Osoitteiden saanti ilman rahastusta näyttää mahdottomalta, eikä kutsukirjeille löydy osoitteita ilman varakasta/anteliasta sponsoria.
Vielä pari vuosikymmentä sitten asia olisi hoitunut puhelinluetteloja vilkaisemalla. Nyt moinen teko näyttää oleva rikos! Ketä tämä järjestely palvelee ja ketä siitä saadaan kiittää? Eikö asiaan löydy kohtuuhintaista keinoa?

Olisin pikaisista neuvoista kiitollinen.
>
Hei!

Ei taida olla muuta keinoa kuin vanha kunnon ketjukirje ja viidakkorummut, jotka toimivat seuraavasti. Lähetä viesti lähisukulaisillesi, jotka edelleen levittävät tietoa omille lähisukulaisilleen, odotettavissa olevasta tapahtumasta. Niin se toimi joskus meidän suvullakin.

Kokeilemisiin