PDA

Arkistonäkymässä ei tällä hetkellä lainaus erotu varsinaisesta viestistä. Suosittelemme että vilkaisette ns. täydellistä versiota: : Koristemaalari Jeremias Wikman, Asikkala 1819 - Luopioinen 1881


tn62634
21.02.18, 21:45
Osaisiko joku kertoa mistä etsiä tietoa koristemaalari Jeremias Wikmanin vaiheista. Sukua hänestä eteenpäin olen selvittänyt Appelrrotheihin saakka Hämeenkoskella tm., mutta elämänvaiheet ja maalausasiat eivät kirkonkirjoista selviä. Puoliso, vihkiminen ja lasten syntymät kylläkin.

Perimätiedon mukaan hän olisi ollut koristemaalausopissa Pietarissa, mutten löytänyt Pietarin Marian seurakuntaan saapuneista tai sitten en osannut. Lisäksi Luopioisissa hänen mainitaan maalanneen kirkossa alttaritaulun sivuilla olevat siniset verhot. Tästäkään ei ole mitään varmuutta. Olivatko hänet tuoneet Luopioisiin nuo maalustyöt kirkossa tai sitten mahdollinen sukulaisuussuhde Luopioisten Appelrrotheihin. Mistäpä tätäkään selville saa. Mutta jos joku käsityöläisten tuntija tietäisi jotain? Hänen suvussaan on ollut kankureita ainakin.

Teemu

Juha
21.02.18, 22:05
Siis mikäs ongelma tuota sukulaisuutta on etsiä, kun kerta vanhemmat löytyvät Asikkalasta helposti?


ja keitä ovat Luopioisten Appelroothit? Korpraali Otto Johan kuoli jo 1764. Hänen suvustaan on käyty 10 vuotta sitten keskustelua;
http://suku.genealogia.fi/showthread.php?t=3482


Eiköhän ammattimies vain kiertänyt paikkoja sen mukaan, mistä töitä sai

Juha

Essimi
22.02.18, 21:13
Kirkonkassan tileistä löytyy yleensä käsityöläisille maksetut palkkiot ja työt, mistä maksettu. Niistä voisi saada osviittaa, mitä hän teki Luopioisten kirkossa tai muissa kirkon omistamissa rakennuksissa. Ja sama tietysti muissa seurakunnissa, jossa elämänsä aikana vaikutti.